Baltic Sea Action Group -säätiö (BSAG) on Vene Båt -messujen yhteistyökumppani vuonna 2019. Venemessut tukee ryhmän toimintaa ja nostaa aihetta esille muun muassa Purjehdussatama-tapahtumalavan ohjelmassa. Messukävijät voivat pääsylippua ostaessaan valita BSAG säätiön toimintaa tukevan Itämeri-lipun. Jokaisesta myydystä Itämerilipusta lahjoitetaan euro BSAG:lle. Tämän lisäksi Messukeskus lahjoittaa BSAG:lle Itämerilippujen tuottoa vastaavan määrän tukea.

BSAG eli Elävä Itämeri -säätiö pyrkii Itämeren ekologisen tilan parantamiseen ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Keinoihin kuuluu hiilen varastointi ilmakehästä maaperään, mikä myös parantaa sen kykyä pidätellä ravinnepäästöjä Itämereen.

Itämeri kärsii rehevöitymisestä, ja ilmastonmuutos tuo mukanaan uusia uhkia. Maalta tuleviin rehevöittäviin ravinnekuormiin on onnistuttu jo jonkin verran puuttumaan. Siitä huolimatta sinilevä valtaa kesäisen Itämeren ulapat vuosi toisensa jälkeen. Rehevöityminen on myös aiheuttanut Itämeren pohjaan laajoja hapettomia alueita, joiden sedimenteistä liukenee vanhoja, kertaalleen pohjaan sitoutuneita ravinteita takaisin mereen.

BSAG-säätiö tunnetaan erityisesti yritysmaailman tuomisesta mukaan Itämeri-työhön sekä Itämerta auttavan yhteistyön rakentamisessa yhteiskunnan eri osa-alueiden välille, aina poliitikoista viljelijöihin ja tutkijoista veneilijöihin. Tavoitteena on merta rehevöittävien ravinteiden kierrätys hyötykäyttöön.

”Venemessut ovat Baltic Sea Action Groupille mieluinen ja luonteva yhteistyökumppani, sillä veneilijät varmasti ymmärtävät erityisen hyvin puhtaan Itämeren merkityksen. Itämeri on meidän kaikkien yhteinen, ja yhteisvoimin voimme sen myöskin pelastaa. Pyrimme siihen, että myös tulevan sukupolven veneilijät pääsevät nauttimaan Itämeren ainutlaatuisuudesta”, toteaa BSAG:n toimitusjohtaja Johan Schmidt.

Vene 19 Båt-messut järjestetään pe-su 8. – 17.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta nyt jo 50. kerran.

www.venemessut.fi 

www.bsag.fi