Neljä BOB-kategoriaa avat tänä vuonna Best for Beginners (ensiveneet), Best for Family (perheveneet), Best for Fun (urheilulliset veneet) ja Best for Travel (matkaveneet). Tuomariston muodostavat 16 moottoriveneitä työkseen testaavaan toimittajaa, jotka edustavat 15 maata ja 18 mediaa. Suomesta tuomaristossa on mukana Totalvene.fi:n ja Venemestari-lehden päätoimittaja Jan Sjölund.

BOB-juryssa on edustettuna 15 Euroopan maata ja USA.

BOB Awardissa tuomariston päätökset perustuvat veneuutuuksille tehtyihin testeihin ja koeajoihin, jotka ovat edellytys venemallin pääsemiseksi finalistiksi. Valinnat tehdään vuosittain mallivuoden vaihtumisen jälkeen eli nyt palkitaan vuoden 2021 syyskuun ja vuoden 2022 elokuun välillä esiteltyjä ja koeajettuja venemalleja.

Kuluneen mallivuoden aikana tuomariston jäsenet suorittivat satoja venetestejä. Finalistivalinnat tehtiin vajaan sadan venemallin joukosta. Kansallisesti ja kansainvälisesti Best of Boats Award on yksi arvostetuimmista venepalkinnoista maailmassa, joten jo finaalinimitys on saavutus ja kertoo erinomaisesti suunniteltua käyttötarkoitusta vastaavasta tuotteesta.

www.bestofboats.com