Tänä vuonna voittaja löytyi neljään kategoriaan, joihin nimettiin ensimmäisen äänestyskierroksen jälkeen 18 finalistia. Finalistit karsittiin lähes sadan tuomariston koeajaman venemallin joukosta. Juryyn kuuluu 16 moottoriveneitä ammatikseen testaavaa toimittajaa, jotka edustavat 15 kansallisuutta ja 18 veneilymediaa.

Kuluvan vuoden kategoriat olivat tuttuun tapaan ensiveneiden Best for Beginners, urheilullisten veneiden Best for Fun, perheveneiden Best for Family sekä asuttavien matkaveneiden Best for Travel.

Ensiveneiden luokassa voiton vei saksalaisen Hanse-konsernin Ryck 280. Se on muotoilultaan nykyaikainen päivä- ja viikonloppuristeilijä, jossa on paljon tilaa, helppo liikkua ja turvalliset ajo-ominaisuudet. Ryckin käyttäminen on vaivatonta ja hintalaatusuhde kilpailukykyinen.

Fun-kategorian voittanut tanskalainen Rand 22 Source osoittaa, ettei kaikki ole kiinni koosta ja hevosvoimien määrästä. Vajaat seitsemän metriä pitkä Rand liikkuu koeajetulla 200-hevosvoimaisella perämoottorilla sähäkästi, mutta hurmaa ennen kaikkea innostavalla ajettavuudellaan ja millintarkalla hallittavuudellaan. Tiloissa tai muissa ominaisuuksissa ei silti tarvitse tehdä kompromisseja, sillä Randin tilaratkaisu on veneen kokoon ja käyttötarkoitukseen nähden toimiva ja kekseliäs.

Vuoden perheveneenä palkittiin Bavaria SR36. Se on tyypiltään varsin perinteinen sportcruiser, mutta saksalaisvalmistaja on onnistunut hiomaan toimivaa konseptia yhä paremmaksi ja lisäämään siihen uusia yksityiskohtia, kuten perää kohti aukeavan oleskelutilan. Lopputuloksena on mukavasti tilava ja monipuolisesti sekä päivä- että matkaveneilyyn sopiva venemalli, jonka hintakilpailukyky on luokassaan mainio.

Pidempikestoiseenkin venematkailuun sopivien matkaveneiden Travel-luokassa voittoon ajoi etelä-afrikkalaisen Robertson and Cainen Mooringsille valmistama Leopard 46 PC. Katamaraanirunkoisessa moottorijahdissa on hulppeasti tilaa matkustamiseen, oleskeluun ja majoittumiseen, sekä sisällä että ulkona.

www.bestofboats.com