Hollantilainen venevalmistaja Contest ja saksalainen sähköpropulsioratkaisuja tarjoava Torqeedo julkistivat yhteistyönsä Düsseldorfin kansainvälisillä venemessuilla tammikuussa. Yhteistyön hedelmänä markkinoille saadaan Contest 49 CS ja 50 CS -mallit varustettuna Torqeedon Deep Blue -sähköpropulsiolla. Ensimmäisenä valmistuu keväällä 2024 vesille laskettava 50 CS, mutta tarkoituksena on, että sähköoptio saadaan tulevaisuudessa yös valmistajan kaikkiin muihin malleihin.

Nyt julkistetussa yhteistyössä 49/50-malleihin on tilattavissa 50 kilowattinen Deep Blue -sähkömoottori, joka myös regeneroi purjehduksen aikana. Pakettiin kuuluu BMW i3 -autosta tuttu 42,2 kilowattitunnin ajoakku tai halutessa useampi. Lisäksi Contestin sähköversioihin tarjotaan hydrogeneraattoria ja aurinkopaneeleja pitämään akut latauksessa. Pitkänmatkalaisille on hybridiversio, joka lisää järjestelmään 20 kW dieselgeneraattorin ja sille 400 litran polttoainesäiliön. 

Julkistustilaisuudessa toisteltiin sähkön äänettömyyttä ja mahdollisuuksia syöttää isosta akustosta virtaa myös vaativammille järjestelmille kuten ilmastointikoneille. Myös nestekaasun korvaamine sähköllä mainittiin hyötynä ja turvallisuutta edistävänä tekijänä. 

www.contestyachts.com