Sopimuksen allekirjoittivat Helsingin Vene 19 Båt -messuilla perjantaina 15. helmikuuta Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko pajusalo, Venealan Telakka- ja korjaamoyhdistys ry:n puheenjohtaja Joni Leeve ja SPV:stä puheenjohtaja Jan Jansson sekä vt. toiminnanjohtaja Jan Thorström. Sopimuksen mukaan Finnboatin valtuutetut kuntokartoittajat voivat suorittaa veneiden runkokatsastuksia osana veneen peruskatsastusta.

Veneen katsastuksessa varmistetaan veneen kunto ja se on pakollinen pursiseura rekisterissä oleville veneille vuosittain. Katsastuksen suorittavat pursiseuran siihen valtuuttamat, katsastajakurssin käyneet katsastajat, joilla on SPV:n myöntämä katsastajanlupa. Vuosittaisen katsastuksen lisäksi veneeseen on tehtävä runkokatsastuksen sisältävä peruskatsastus vähintään joka viides vuosi.

"Kuntokartoittajien mukaan tulo helpottaa seurojen venekatsastajien katsastusruuhkaa ja lisää veneilyturvallisuutta. Ammattimaisen kuntokartoituksen avulla veneen korjaustarpeet havaitaan ajoissa ja korjaukset voidaan tehdä hyvissä ajoin ennen kautta", Finnboatin toimitusjohtaja Pajusalo sanoo.

Kuntokartoitus on Finnboatin järjestelmä, joka on kehitetty yhdessä VTT:n (nykyisin Eurofins Expert Services) veneasiantuntijoiden kanssa. Finnboatin Kuntokartoittajat ovat Venealan Telakka- ja korjaamoyhdistyksen johtokunnan hyväksymiä, Finnboatin Kuntokartoitukseen koulutettuja venealan korjaamotoiminnan ammattilaisia. Kuntokartoittajia on tällä hetkellä noin 70.

"Sopimus helpottaa runkokatsastusta sellaisissa tilanteissa, joissa seurojen katsastajat eivät pääse paikan päälle. Tarkoituksena on auttaa veneilijöitä. Yhteistyö on luontevaa, sillä Finnboatin kuntokartoittajilla on jo tarvittavaa tietotaitoa", SPV:n puheenjohtaja Jansson lisää.

www.finnboat.fi

www.suomiveneilee.fi