Ensimmäinen korkkipuuturkki on asennettu koekäyttöön Finnmaster Pilot 7:aan, ja ensikokemukset ovat positiivisia. Ulkonäöltään vaaleampi korkki erottuu tiikistä, muttei välttämättä huonolla tapaa.

Jo ensiasennuksen perusteella korkin ominaisuuksissa on tiikin kaltaisia ja sitä parempia ominaisuuksia. Korkkiturkki tuntuu jalan alla pitävältä sekä kuivana että märkänä, eikä se ylikylmene saati ylikuumene edes suorassa auringonpaisteessa.

Korkkiturkki on helppo korjata ja asentaa, sillä korkin kapeat soirot ovat joustavia ja taipuvat veneen muotojen mukaan myös sivusuunnassa. Tiikin tapaan myös korkki on tarvittaessa hiottavissa.

Korkin selkeä etu on sen ekologisuus. Se valmistetaan korkkipuun kaarnasta ilman että puuta itsessään tarvitsee kaataa. Puu kasvattaa uuden kaarnan ja viiden vuoden päästä korkkisato on taas kerättävissä. Veneen kannelle asennettuna korkkiturkin etuihin kuuluu sekä aitoon tiikkiturkkiin että synteettisiin vaihtoehtoihin verrattuna keveys.

Finnmaster testaa koeasennuksen avulla korkkiturkin käytännön kestävyyttä eli sitä, kuinka se kestää kulutusta ja sietää auringon uv-säteilyä, merivettä ja likaa. Mikäli kokonaiskokemukset osoittautuvat hyviksi, Finnmaster harkitsee mahdollisuutta hyödyntää korkkipinnoitetta laajemmin veneidensä ekologisena vakio- ja lisävarustevaihtoehtona.

www.finnmaster.fi