Beneteau kuuluu Euroopan suurimpiin vapaa-ajan ”konttiasuntojen” valmistajiin. Sen mökkimerkkejä ovat O’Hara, Coco Sweet ja IRM. Viime tilikaudella vapaa-ajanasuntojen Housing-divisioona tuotti Beneteau-konsernille 257,2 miljoonan euron liikevaihdon, josta jäi 22,8 miljoonaa euroa voittoa. Ihan ilmaiseksi hyvin tuottavasta mökkibisneksestä tuskin siis tarvitsee luopua.

Kauppaneuvotteluissa ostajaosapuolena on Euroopan johtava matkailuautoja ja -vaunuja valmistava konserni Trigano. Sen matkailuautomerkkeihin kuuluvat muun muassa Adria, Rimor, CI, Eura, Mobilvetta, Elnagh ja Karmann.

Housing-divisioonan myymisen myötä Beneteau-konserni keskittyy täysin veneilyyn. Sen venedivisioonan salkussa on yhdeksän aktiivista brändiä: Beneteau, Jeanneau, Prestige, Lagoon, Excess, Delphia, Four Winns, Wellcraft ja Scarab. Viime tilikaudella venedivisioona tuotti 1,25 miljardin euron liikevaihdon ja lähes 132 miljoonan euron voiton. Vuodelle 2023 Beneteau ennustaa itselleen vähintään 10 prosentin kasvua.

Yksi tie kasvuun on Beneteaun aikomus keskittyä entistä suurempiin ja kalliimpiin veneisiin, mihin liittyen yhtenä teema on venemerkkien ”premiumization” eli nostaminen premium-tasolle.

 www.beneteau-group.com