Beneteau-konsernin venevalmistuksen ja -myynnin liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella (2016–2017) hiukan yli miljardi euroa. Kisa maailman suurimman venevalmistajan tittelistä yhdysvaltalaisen Brunswick-konsernin kanssa on tiukka, sillä Brunswick Boat Groupin tilikauden 2017 liikevaihdoksi ilmoitetaan 1,1 miljardia yhdysvaltojen dollaria.

Groupe Beneteaun venemerkkejä ovat entuudestaan Beneteau, Monte Carlo Yachts, Jeanneau, Prestige, Lagoon, CNB, Four Winns, Glastron, Wellcraft ja Scarab. Heinäkuun alun yrityskauppojen jälkeen listaan voidaan lisätä siis puolalaisen Delphia Yachtisin Delphia (purje- ja moottoriveneet) ja Maxi (purjeveneet) sekä slovenialaiset Seascape-purjeveneet.


Delphia Yachts valmistaa Delphia- ja Maxi-purjeveneiden lisäksi myös Delphia-moottoriveneitä. Kuvan Escape 1200 palkittiin viime vuonna Best of Boats Awardilla.

Vuonna 1990 Piotr ja Wojciech Kotin perustaman Delphian liikevaihto oli tilikaudella 2017 noin 30 miljoonaa euroa. Työntekijöiden määräksi ilmoitetaan 670. Omien tuotemerkkien valmistamisen ja markkinoinnin lisäksi Delphia toimii sopimusvalmistajana valmistaen muun muassa Jeanneaulle Sun Odyssey 319 -purjeveneitä sekä Brunswickille Uttern- ja Quicksilver-moottoriveneitä. Historiansa aikana Delphia on valmistanut kaikkiaan noin 25 000 venettä.


Seascape 24 valittiin omassa luokassaan vuoden purjeveneeksi Euroopassa.

Seascape on profiloitunut pienten mutta sporttisten pursien valmistajaksi. Sen liikevaihto oli viime tilikaudella 4,2 miljoonaa euroa. Beneteau hankki Seascapesta 60 prosentin osuuden, loput 40 prosenttia jäivät yrityksen perustajien Andraz Mihelin ja Kristian Hajnsekin haltuun.

www.beneteau-group.com

www.delphiayachts.eu

www.thinkseascape.com