Juhla täyttää kaupungin musiikilla, tanssilla, ruoalla ja yhteishengellä.  Juhlat alkavat perjantaina nuorisokonsertilla, jonka pääesiintyjänä on Robin Packalen. Lauantain ohjelma on suunnattu lapsiperheille ja aikuisille. Päivään sisältyy monipuolista ohjelmaa sekä markkinat, jotka ovat käynnissä koko päivän ajan. Lauantaina vietetään myös muinaistulien yötä, jota perinteen mukaan seurataan Plagenin rannalla. 

Viikonlopun juhlallisuuksien yhteydessä järjestetään erilaisia aktiviteetteja ympäri kaupunkia, kuten Dinner Hanko, missä yhteistyössä ravintoloiden kanssa luodaan erilaisia yhteisiä kulinaarisia teemoja, sekä Night Hanko, joka tarjoaa musiikkia ja viihdettä aamuyön tunteihin asti. Esa Nieminen esittää myös juhlavuoden kunniaksi kirjoittamansa Hanko -laulun. 

Yritykset, yhdistykset sekä yksityishenkilöt saavat mahdollisuuden osallistua puiston juhlallisuuksiin esimerkiksi myymällä tuotteita tai erilaisilla mainostoimilla. Lauantaina ohjelma alkaa suositulla Arne Alligaattorin kaksikielisellä esityksellä lapsille. Kansanjuhlaan odotetaan osallistuvan 4 000–5 000 ihmistä. 

Varmistuneet esiintyjät

Nuorisokonsertti perjantaina 30.8. käsittelee kiusaamisen vastaista teemaa. Konsertin pääesiintyjä on supertähti Robin Packalen. Robin teki läpimurtonsa 13-vuotiaana kappaleella "Frontside Ollie" ja on nyt yksi Suomen kirkkaimmista tähdistä. Nuorisokonsertissa vierailee myös paikallinen Lilian Young, joka tunnetaan Voice of Finland 2019 -ohjelmasta. 

Lauantaina 31.8. juhlat alkavat klo 10.00 lapsiperheille sekä aikuisille suunnatulla ohjelmalla. Suosittu Arne Alligaattori (mm. elokuva Arnesta pyörii parhaillaan elokuvateattereissa ympäri Pohjoismaita) tarjoaa kaksikielisen esityksen perheen pienimmille. 

Päivän aikana esiintyy Suomen uusi kansainvälinen jazz- ja soullupaus Maja Mannila trioineen sekä lauluyhtye Club for Five. Suomalaisen musiikin pioneeri ja nykyisin Hangossa asuva lauluntekijä ja kapellimestari Esa "Bumtsi-Bum" Nieminen kutsuu taiteilijaystävänsä Jore Marjarannan, Annika Eklundin ja Janniken esittämään schlager-, pop- ja Beatles-musiikkia. 

Marjaranta aloitti uransa 1980-luvun alussa ja on soittanut muun muassa bändeissä Leningrad Cowboys ja Guitar Slingers. Jore on tällä hetkellä mukana Ylen Elämäni biisi -ohjelmassa ja häneltä on myös tullut uutta omaa musiikkia. 

Annika Eklundista tuli tangoprinsessa vuonna 2001 ja hän on yksi Suomen tunnetuimmista iskelmätähdistä. Hänen suurhittiään "Shanghain valot" on striimattu lähes kymmenen miljoonaa kertaa. 

Jannike (Sandström) esitti hiljattain dueton Euroviisu-legenda Johnny Loganin kanssa. Hän voitti erikoispalkinnon Sanremon laulufestivaaleilla lokakuussa, ja on ollut monta kertaa Yle Vegan listan kärjessä. Hänet tunnetaan myös Suomen Lucia-kuoron johtajana.

 Päivän päättää rock- ja popmusiikkia esittävä Hanko Allstars, johon kuuluu mm. musiikkikasvot Tipe Johnson, Alan Parry ja Rolle Gammals. 

Lauantaipäivän pääesiintyjästä, muista artisteista sekä ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin keväällä.   

Perjantai  30.8.:

klo 18.00–22.00 Nuorisokonsertti  

Lauantai 31.8.:

klo 10.00–12.00 Perheet ja lapset  

klo 12.00 Kansanjuhlan avaus 

klo 13.00–18.00 Monipuolista viihdettä ja kulttuuria  

klo 18.00–21.00 Dinner Hanko 

klo 22.00 Muinaistulien yö  

klo 22.00 Night Hanko 

www.hanko.fi/kansanjuhla