Helteistä ilmamassaa on leviämässä Suomeen viikonlopuksi lännestä. Perjantaina ja lauantaina voi esiintyä epävakautta ja jonkin verran sadekuuroja. Monin paikoin perjantai ja lauantai kuluvat kuitenkin poutaisissa merkeissä.

Etenkin lauantaina sää jatkaa lämpenemistään. Päivä on helteinen laajalti etelässä sekä lännessä ja paikoin lämpötila nousee jopa 27 asteen vaiheille, sää vaihtelee selkeästä puolipilviseen.

Etenkin etelässä ja maan keskivaiheilla perjantain ja lauantain välisenä yönä sekä pohjoisessa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä on laajalti lämpimämpää. Lämpötila voi pysytellä 20 asteen tuntumassa pitkälle iltaan, siellä täällä jopa puolen yön paikkeille asti.

Tämän hetken ennusteiden perusteella matalapaine saapuu sunnuntaiksi maan pohjoisosaan lännestä, mutta epävakaaseen säähän on syytä varautua laajemminkin, sillä mukana saapuva kylmä rintama on ulottumassa maan keskivaiheen poikki etelään asti. Rintaman yhteydessä on sunnuntain aikana mahdollista syntyä runsaita sade- sekä voimakkaita ukkoskuuroja. Sunnuntaina vesillä liikkujien kannattaa tarkistaa säätiedot huolellisesti mahdollisten ukkosten varalta.