Veneilyyn, matkailuun ja vapaa-ajan viettoon keskittyvät Kallavesj´-messut pidetään per­jan­tais­ta sun­nun­tai­hin 5.–7.4.2024. Tänä vuonna näytteilleasettajien paikat ovat täyttyneet ennätystahtiin, joten luvassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Kaikkiaan messuilla tutustutaan noin sadan eri yrityksen ja organisaation tuotteisiin ja toimintaan.

Uusia malleja

Luvassa on myös uutuuksia, ja eri näytteilleasettajien osastoilla voikin tutustua venemalleihin, joita ei aiemmin ole nähty Kallavesj´-messuilla.

Venevalmistajien joukossa nähdään itseoikeutetusti Kuopiossa valmistettuja Bella-veneitä. Lisäksi esillä on muun muassa Rönnqvistin ja alumiinisia monikäyttöveneitä rakentavan MAX:in tuotteita. Puuveneveistäjien osastolla voi tutustua vanhoihin ja vähän uudempiinkin klassikkoihin.

Oheistuotteissa tarjonta ulottuu vene-elektroniikasta laitureihin ja varaosiin. Lisäksi esimerkiksi ympäristöjärjestö Pidä Saaristo Siistinä ry:llä, venevuokrauspalvelu Skipperillä ja liikenne- ja vies­tin­tä­vi­ras­to Traficomilla on omat osastot messuilla.

Turvallisesti vesillä

Ohjelmapuolelta nostetaan esille Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n hallituksen puheenjohtajan Jan Janssonin puheenvuoro Turvallisesti Vesillä. Tapahtuman järjestäjä, Kuopion Pursiseura ry, jonka kommodorina Jansson toimi vuosina 2014–2017, on tänä vuonna omistanut messut hyville veneilytavoille ja -taidoille, veneilyturvallisuudelle sekä ympäristön huomioimiselle. Janssonin esitys kuullaan perjantaina 5.4. alkaen kello 16:00. Katso messujen koko ohjelma alla. 

Vuodesta 1964 järjestetyn tapahtuman taustalla on yli sadan va­paa­eh­toi­sen Kuopion Pursiseuran jäsenen joukko. Messuilla pääsee tutustumaan myös seuran toimintaan, kuten mo­ni­puo­li­seen kou­lu­tuk­seen ja vapaisiin ve­ne­paik­koi­hin.

www.kallavesj.fi