Japanilaisvalmistajat uskovat hiilineutraalin tulevaisuuden vaativan monien eri energialähteiden ja käyttövoimien omaksumista ja hyödyntämistä moottoreissa. Sähkömoottorien rinnalla nähdään tilaa ja tarvetta myös vaihtoehtoisia polttoaineita hyödyntäville polttomoottoreille.

HySE-projektissa (Hydrogen Small Mobility Engines) perinteiset bensiinimoottorien valmistajat lyövät hynttyyt yhteen kehittääkseen vetymoottoriteknologiaa pienkoneisiin. Moottorin kehitystyössä ohjat on annettu Hondalle, Suzukin vastatessa sen toiminnallisuudesta, suorituskyvystä ja luotettavuudesta. Testauksesta ja jatkokehityksestä vastaavat Yamaha ja Kawasaki. Koneissa käytettävien vetytankkien ja tankkausvaatimusten kehitystyö on määritelty Yamahalle ja moottorin polttoainejärjestelmän suunnittelu Kawasakille.

Neljän (pääasiassa) moottoripyörävalmistajan lisäksi projektissa on mukana ikään kuin ulkojäseninä Kawasaki Heavy Industries ja Toyota. HySEn puheenjohtajaksi on nimetty Yamahan toimitusjohtaja Kenji Komatsu.