Etenkin tärkeillä yhdysvaltojen markkinoilla isot ja ylelliset päiväristeilijät ovat haluttuja. Eniten tuntuu tapahtuvan noin 40-jalan kokoluokassa, johon siirrytään sekä isoista pulpettiveneistä ja bowridereista että perinteisemmistä express cruiser -matkaveneistä.

Jeanneaun vastaus markkinoiden imuun on uusi DB-mallisarja. Ensimmäinen malli, DB/43, esitellään ensi tammikuussa Düsseldorfin venemessuilla. 

DB-sarjan taustalla on Jeanneaulle tutut studiot, italialainen Garroni Design ja yhdysvaltalainen Michael Peters Yacht Design. Jeanneau on määritellyt tavoitteeksi kahden veneluokan parhaiden puolien yhdistämisen: DB-sarjan malleissa pitäisi yhdistyä express cruiserien käytännöllisyys ja premium-luokan päiväjahtien näyttävyys ja viimeistely.

Nyt julkaistu siluettikuva ei vielä kovin paljon kerro. Keula on pystysuora ja tuulilasi yhdistyy sulavasti kattoon, mutta keulakannen, avotilan ja kajuutan tilaratkaisut pysyvät mysteerinä. 

Kylkien muotoilu on voimakasta ja laidat päättyvät takan aukeaviin laitaterasseihin, mutta perän linjoja ei kuvasta ilmeisen tarkoituksella erotu. Jotain siis piilotellaan, ja se voi olla esimerkiksi jollakin tavoin aukeava peräpeili tai uudenlainen uimatasokokonaisuus. 

Sen verran kuitenkin kerrotaan, että DB/43 tulee saataville sekä perä- että sisämoottoriversioina.. Kansiratkaisua kuvataan puolestaan poikkeuksellisen avoimeksi ja sisätlioja valoisiksi ja avariksi.

www.jeanneau.com