Joensuun kaupunki aloitti viime vuoden toukokuussa Marjalan venesataman rakentamisen. Viime keväänä ruopattiin sataman sisääntuloväylä ja pienveneiden maapaikat sekä jatkettiin maapaikkojen ja kanavan välissä olevaa louhepenkkaa. Puita poistettiin ja harvennettiin rakennettavilta alueilta satamasta ja Leiritien varrelta, sekä myöhemmin sataman ja asutuksen väliseltä puistoalueelta.

Satama valmistuu tänä vuonna

Tänä keväänä ja kesänä pienvenealueelle rakennetaan veneluiskat ja huoltotie sekä mahdollisesti pysäköintialueet. Maanrakennustyöt viimeistellään tämän vuoden aikana. Alueelle asennetaan myös jäte- ja vesipisteet, sekä valaistusta.

Satama-altaan keskiosaan rakennetaan kaksi kelluvaa putki- ja betoniponttonilaituria, joiden pituudet ovat noin 65 ja 80 metriä ja leveys 2,5 metriä. Lisäksi rakennetaan noin 42 metriä pitkä ja 3 metriä leveä saunalauttalaituri. Veneluiskan viereen rakennetaan kelluva noin 15 metriä pitkä ja 2,5 metriä leveä huoltolaituri. Laiturit tuetaan maavalliin. Pienveneille laituripaikkoja on lähes 100 ja saunalautoille 5–6 paikkaa.

Sorapintaiselle satamaan menevälle Leiritielle sijoitetaan satamaan tulevat sähkö- ja valaistuskaapelit sekä vesi- ja jätevesiputket. Leiritien sijainti muuttuu hieman ja väylä levenee nykyisestään, mutta jää edelleen sorapintaiseksi. Myös Leiritie valmistuu tänä vuonna.

www.joensuu.fi