Etsintä- ja pelastusyhdistys Slysavarnafélagið Landsbjörg (ICE-SAR) on Islannin kansallinen pelastusyksiköiden ja onnettomuuksien ehkäisyjaostojen yhdistys. Sen jäsenjärjestöihin kuuluu 99 pelastusyksikköä, 70 onnettomuuksien ehkäisyosastoa, naisosastoja sekä 50 nuorisoyksikköä. Yhdistyksellä on yhteensä noin 10 000 vapaaehtoista jäsentä ja toimii useimmissa Islannin kaupungeissa.

Kewatec aloitti tilaukseen kuuluvien kolmen veneen valmistuksen Kokkolassa viime vuoden lokakuun lopussa. Kaksi seuraavaa venettä toimitetaan ensi vuoden puolella ja mahdolliset optioveneet seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Serecraft SAR 17 on 16,9 metriä pitkä ja 4,8 metriä leveä, liukuvarunkoinen ja alumiinirakenteinen pelastus-, valvonta- ja partiokäyttöön Kewatecin Porvoon telakalla kehitetty malli. Islantiin toimitettu vene on varustettu kahdella Scanian 750-hevosvoimaisella dieselmoottorilla ja Hamiltonin vesisuihkuvetolaitteilla. Hulppea komentosilta on tuplavarusteltu eli molemmissa ohjauspisteissä on täydellinen hallinta- ja navigointivarustus.

Ei ihme, että Landsbjörgin veneenkäyttäjät ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä uuteen työkaluunsa. Venettä esiteltiin myös Reykjavikin Rescue 22 -messuilla, jossa siihen tutustui muiden muassa Islannin presidentti Guðni Thorlacius Jóhannesson.

www.kewatec.fi