Unique Docksin ympäristöystävälliset laiturit valmistetaan täysin kierrätysmuovikomposiitista. Hiilijalanjälkeä pienentää myös se, että tuotannossa ei käytännössä synny lainkaan materiaalihukkaa, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Laitureiden toimitusketjut ovat myös varsin ekologiset. Puuhun ja betoniin nähden kierrätysmuovi on kevyt materiaali, jonka ansiosta laiturit ovat helposti kuljetettavissa kohteisiin. Asiakas voi itse koota ja asentaa laiturin, työhön tarvitaan vain ruuvinväännin. Unique Docksin käyttämä kierrätysmuovi ei vety eikä lahoa, joten laiturit ovat sangen helppohoitoista.

Värikkäitä kansia

Laitureiden patentoitu rakenneratkaisu on yksinkertainen ja kestävä. Jalan alla samettiselta tuntuva uv-suojattu pinta ei tikkuunnu, eikä ole liukas sateella ja pakkasella.

Laiturin kansia ja käyntisiltoja voidaan yhdistää vapaasti T- tai L-malleiksi. Laitureita valmistetaan eri väreissä ja eri pintakuvioilla. Värivaihtoehdot ovat sammal, kaarna, vaalea jäkälä, havu ja kanerva.

Unique Docksin tuotevalikoimasta löytyy niin ponttooni- kuin terassilaitureitakin. Mallien koot ulottuvat 2,4 x 3,0 metrin, kahden ponttoonin pikkulaiturista aina isoon, 4,8 x 7,8 metrin terassilaituriin. Suuremmissa malleissa on kolme ponttoonia. Pikkulaiturin alvillinen listahinta on hieman alle 2 500 euroa. Malliston suurin terassilaituri kustantaa lähes 10 000 euroa.