Veneilykesä Kouvolassa käynnistyy, kun Kimolan kanava avautuu neljänteen kokonaiseen veneilykauteensa perjantaina 3.5.2024. Avauspäivänä kanava avautuu poikkeuksellisesti klo 9.00, muina päivinä jo klo 7.00.

Kimolan kanavan kautta avautuu veneilyreitti Päijänteeltä ja jopa Pielavedeltä, aina 400 km päästä, Kouvolaan. Reitin päätepiste tai alkupiste, matkailijasta riippuen, on Kouvolassa Voikkaalla, jossa palvelee Virtakiven vierassatama. Kimolan kanavan erikoisuutena on 12 metrin sulutuskorkeus ja noin 70 metriä pitkä venetunneli.

Sulun alueella palvelee kesäkahvila ja maanteitse kanavaan tutustumaan tuleville on käytössä hyvät pysäköintialueet. Kanavan kahvila palvelee toukokuussa lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–19. Kesäkuun alkupuolelta elokuun alkupuolelle kahvila on avoinna päivittäin klo 11–19.

Kimolan kanavan nopeusrajoitus on 9 km/h (5 solmua). Rajoitus koskee koko 5,5 km pitkää kanava-aluetta Pyhäjärveltä tultaessa Kimolanlahden sillalta Kanavantien sillalle saakka, ja se koskee veneiden ohella myös vesiskoottereita.

Virtakiven vierassatamasta kulkuyhteydet bussilla tai polkupyörällä

Virtakiven vierassataman palvelut ovat parantuneet mm. polttoainejakelun myötä. Vierassatamassa on vuokrattavana polkupyöriä, joilla pääse mukavasti tutustumaan ympäristöön. Lähin bussipysäkki on noin 400 metrin päässä satamasta ja sieltä on yhteys Kouvolan Matkakeskukseen ja muihin Kouvolan kohteisiin.

Veneiden vesillelaskupaikka on Hirvelän kotisatamassa, vähän matkan päässä vierassatamasta.

Kanavan omistaa Kouvolan kaupunki, ja sen ylläpidosta vastaavat Kouvolan lisäksi Iitin ja Heinolan kunnat. Kanavan rakennuttamisesta vastasi Väylävirasto.

Ajantasaista tietoa Kimolan kanavasta VisitKouvolan verkkosivuilla