Näyttelypaikat Kallavesj'-messuille, jotka keskittyvät veneilyyn, matkailuun ja vapaa-ajan viettoon, ovat täyttyneet tänä vuonna ennätystahtiin, ja suurin osa paikoista on jo varattu.

– Tällä kertaa mukana on myös sellaisia venemalleja, joita ei Kallavesj’-messuilla ole aiemmin päästy näkemään, kertoo mes­su­pääl­lik­kö Jani Kelo.

Hyvät tavat ja taidot

Tapahtuman järjestäjä Kuopion Pursiseura ry haluaa tuoda ta­pah­tu­mas­sa esille hyviä ve­nei­ly­ta­po­ja ja -taitoja, ve­nei­ly­tur­val­li­suut­ta sekä ympäristön huo­mioi­mis­ta. Tapahtuma tarjoaa paljon mie­len­kiin­tois­ta nähtävää sekä mo­ni­puo­li­sia tietoiskuja ve­nei­li­jöil­le. Ohjelmaa on myös perheen pienimmille.

– Veneilyn ja vesillä liikkumisen vas­tuul­li­suus on vahvasti esillä messuilla tänä vuonna. Ta­pah­tu­mas­sa kuullaan hyviä vinkkejä siihen, miten jokainen vesillä liikkuja voi omalta osaltaan ottaa vas­tuul­li­suu­den huomioon omassa toi­min­nas­saan, Kelo sanoo.

Viime vuonna ta­pah­tu­mas­sa vieraili yli 15 000 kävijää, ja näyt­teil­lea­set­ta­jia oli lähes sata. Vuodesta 1964 järjestetty tapahtuma kokoaa vesillä liik­ku­mi­ses­ta kiin­nos­tu­neet yhteen ja tarjoaa elämyksiä koko perheelle.

Kallavesj’-messut ovat avoinna perjantaina 5.4. kello 11–18, lauantaina 6.4. kello 10–18 ja sunnuntaina 7.4. kello 10–16. Ilmainen bussikyyti kuljettaa messuille Kuopion keskustasta noin 30 minuutin välein.

www.kallavesj.fi