​​Suomen 6mR-venerekisterissä on viitisenkymmentä venettä. 6mR eli "kuutonen" on klassinen kilpapurjeveneluokka, jonka veneet on suunniteltu kansainvälisen säännön eli R-mittasäännön mukaan mittalukuun alle kuusi. Kukin vene on erilainen; keskimäärin kuutonen on noin 11 metriä pitkiä ja painaa noin neljä tonnia. Kuutonen on rakennettu nimenomaan kilpakäyttöön ja sen kilpamiehistössä on viisi jäsentä. Kilpailun järjestää Nyländska Jaktklubben eli NJK, Suomen suurin ja toiseksi vanhin (1861) pursiseura.

- Kuutospurjehdus on ennen kaikkea tiukkaa kilpailua radalla. Mutta siihen yhdistyy myös purjehduksen ja puuvenerakentamisen perinteistä vaaliminen sekä huoli Itämeren ja sen lahtien tilasta. Vanhimmat kilpailevat veneet on rakennettu 1920-luvulla. Omistajat ja Suomen taidokkaat puuvenerakentajat ovat huolehtineet siitä, että ne on pidetty kunnossa ja modernisoitu säännön sallimassa laajuudessa, tapahtumapäällikkö Patrick Andersson NJK:sta kertoo.

Maailman toiseksi vanhin pokaali

Nicolas Sinebrychoff Challenge on purjehdittu vuodesta 1888 lähtien. Palkintona on perinteisesti kilpailun nimeä kantavan Sinebrychoff-panimon perustajan Nikolai Sinebrychoffin veljenpojan, panimon toimitusjohtajana itsekin toimineen kommodori Nicolas Sinebrychoffin, lahjoittama pokaali. Palkinto on tiettävästi maailman toiseksi vanhin kierrossa oleva purjehduspokaali America’s Cupin jälkeen.

Tunnettuja Sinebrychoff Challengessa purjehtineita henkilöitä ovat muun muassa purjehtija Tapio Lehtinen, sodan aikana ulkoministerinä toiminut Henrik Ramsay, taiteilijaprofessori Björn Weckström ja laivanvarustaja Antti Wihuri.

Huomiota Itämeren ongelmiin

Sinebrychoffin Baltic Sea Action Gropille tekemän Itämeri-sitoumuksen pääteema on uudistava maatalous, jolla on vahva kytkentä vesistöihimme ja Itämereen. Sitoumus kattaa vuodet 2023–2027. Sinebrychoffin tavoitteena on pysyä panimoteollisuuden suunnannäyttäjänä uudistavan maatalouden saralla.

- Purjehtijat elävät niin lähellä vettä, että ovat aidosti huolissaan Itämeren tilasta. Pursiseurat ja Suomen Purjehdus ja Veneily -liitto tukevat tiukkoja päästörajoituksia ja ovat muun muassa vaikuttaneet veneilyn päästöjen vähenemiseen septitankkipakon ja -tyhjennysasemien kautta, Andersson kertoo.

Veneet näkyvät Katajanokan rannasta. Ensimmäinen lähtö on klo 10:15.

Lue lisää täältä.