Tilanne on kuitenkin hieman nurinkurinen. Sen sijaan, että pohjoisessa olisi viileämpää ja etelässä lämpimämpää, tilanne on päinvastainen: tulevana viikkona Suomen suurimmista lämpötiloista nautitaan hieman yllättäen Pohjois-Suomessa. 

Pientä pilvenhattaraakin on tarjolla. Forecan mukaan kesäpäivän kumpupilvet koristavat taivasta osassa maan etelä- ja keskiosaa. Nämä ovat vain hyvän sään kumpupilviä, eikä sadetta ole näköpiirissä. 

Lämpötilat ovat kuin keskikesällä. Lähipäivien 21–24 asteet muistuttavat enemmän heinäkuisia keskikesän lukemia, kuin kesäkuun normaalisti hiukan viileämpiä lämpötiloja. 

Tuuliolosuhteet ovat sunnuntaita lukuunottamatta maltilliset koko Suomen rannikolla. Vain Perämerellä ja Merenkurkussa saatetaan kokea kovempia tuulia kuin yleisesti luvattuja 1-5 m/s hönkäyksiä. Nämä kovemmat tuulet puhaltavat puuskissa merellä. 

Veneilijöiden on kuitenkin syytä tiedostaa, että sunnuntai-iltapäivänä lämpö saattaa purkautua ukkoskuuroina maan etelä- ja keskiosassa. Kuuroihin liittyy myrskypuuskia ja paikallisesti runsaita sateita. 

www.foreca.fi