Pelastusveneiden hankinta on Meripelastusseuralle iso taloudellinen ponnistus. Seuran toiminnan päärahoittajan, STEA:n veikkausvoittorahoista myöntämä avustus kattaa noin 70 prosenttia alusten hankintakustannuksesta. Jäljelle jäävä omarahoitusosuus on seuran ja sen jäsenyhdistysten hankittava itse.

Yrityksille ja yhteisöille suunnatun Laivanvarustaja-varainhankintakampanjan tarkoituksena on löytää rahoittajia seuran uusille PV2-luokan pelastusaluksille. Suurelle yleisölle suunnattu Meripelastajaheimo-joukkorahoituskampanja kerää puolestaan lahjoituksia uusien apuveneiden hankintaan.

Meripelastusseura on tehnyt Kewatecin kanssa sopimuksen kymmenen uuden PV2-luokan aluksen hankinnasta. Ensimmäinen, Helsinkiin sijoitettava vene valmistuu joulukuun puolivälissä. Sen jälkeen lähtevät rakenteille seuraavat veneet, jotka sijoitetaan Kemiönsaarelle, Konnevedelle, ja Tornioon. Veneet valmistuvat vuosina 2019–2020.

PV2:n "laivanvarustajaksi" pääsee jo 1 000 euron lahjoituksella. Lahjoitustasoja on kolme, Kansimies, Perämies, Päällikkö ja Kommodori. Lahjoittaja voi valita, minkä paikkakunnan alukseen haluaa tukensa kohdistaa.

Laivanvarustaja-varainhankintakampanjasta löytyy lisätietoa osoitteesta https://meripelastus.fi/laivanvarustaja/.

Meripelastajaheimo-joukkorahoituskampanjaan pääsee mukaan jo 50 euron lahjoituksella. Kertyneet varat käytetään uusien apuveneiden hankintaan. Pieniä ja ketteriä apuveneitä käytetään itsenäisesti niissä tehtävissä, joihin ne kokonsa puolesta soveltuvat sekä pelastustehtävien tukitoimissa ja koulutustehtävissä.

Meripelastajaheimo-joukkorahoituskampanja löytyy osoitteesta https://meripelastus.fi/heimo/.

Suomen Meripelastusseura on vapaaehtoisten meri- ja järvipelastusyhdistysten keskusjärjestö, jonka tärkeimpiä tehtäviä on hankkia pelastusalukset yhdistysten käyttöön. Seuran laivastoon kuuluu tällä hetkellä 134 alusta. Vanhentuvia aluksia pyritään korvaamaan uusilla noin 3–5 aluksen vuositahtia.

www.meripelastus.fi