Sami Seliö starttasi kauden neljänteen ja samalla viimeiseen rataveneiden F2-luokan MM-osakilpailuun ruudusta kolme. Vila Velha de Ródãossa Portugalissa ajetussa osakilpailussa Seliö putosi lähdössä kuudenneksi, mutta nousi kilpailun puolivälissä saksalaiskuljettajan kantaan kolmanneksi.

Tilanne pysyi muuttumattomana maaliin asti. Seliö pääsi parhaimmillaan sekunnin päähän Haginista, joka kuitenkin kesti paineet ja piti sijoituksensa. Kilpailun voittoon ajoi Norjan Tobias Münthe-Kaas.

– Lähtöni epäonnistui ja se ratkaisi. Jäin startissa kuudenneksi, veneeni ei vain kiihtynyt tarpeeksi hyvin. Viereltäni startannut Hagin pääsi siinä karkuun ja jäin viiden veneen nostattamaan vesisuihkuun. Kun näkyvyys meni niin muutama muukin siinä pääsi ohi.

– Kisassa yritin kaikkeni. Nämä veneet ovat suorituskyvyltään niin tasaisia, että isoja eroja ei niin vain oteta kiinni. Kolmossija oli tänään maksimi, Seliö totesi kisan jälkeen.Neljän MM-osakilpailun mittainen F2-luokan MM-sarja toi Seliön Sharjah Teamille tärkeää tietoa tulevaisuutta varten.

– Ensi kaudella tätä venettä ajaa joku tiimimme nuorista kuljettajista. Tässä sarjassa saimme tärkeää tietoa siitä, miten tulevaan vuoteen pitää valmistautua. Hyvä kokemus kaiken kaikkiaan. Ja MM-mitali lämmittää aina, Seliö muistutti.

Seliön kausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna San Nazzarossa Italiassa, jossa kilpaillaan F1-veneiden kaksi seuraavaa MM-osakilpailua.
 
Tuloksia; ratakilpaveneiden F2-luokan MM-osakilpailu, Vila Velha de Ródão, Portugali:
1. Tobias Münthe-Kaas (N) 39:21.880
2. Stegan Hagin (GER) + 9.952
3. Sami Seliö (UEA) + 12.505
4. Brent Dillard (USA) + 19.216
5. Mansoor Al Mansoori (UEA) + 28.193
 
UIM F2 MM-loppupisteet:
1. Stefan Hagin (GER) 51
2. Sami Seliö (UEA) 49
3. Mansoor Al Mansoori (UEA) 47
4. Tobias Münthe-Kaas (NOR) 41

www.samiselio.com