Ellösissä, Orustin saarella Ruotsin länsirannikolla Hallberg-Rassyn veistämön kotisatamassa 21.–25. elokuuta pidettyäÖppet Varv -tapahtumaa tituleerataan Skandinavian suurimmaksi purjevenenäyttelyksi. Tänä vuonna messuilla esiteltiin viitisentoista uutta purjevenettä, joista reilu puolet oli Hallberg-Rassyja.

Järjestäjien mukaan rankkojen koronarajoitusten puitteissa järjestetty tapahtuma oli menestys, mutta miten tämä mitattiin näin poikkeusoloissa?

Ei ainakaan kävijämäärissä, joita venenäytteyiden lopputiedotteissa yleensä hehkutetaan. Tänä vuonna Öppet Varviin tutustui 1 652 kävijää, kun parhaimpina vuosina messuvieraita on kuhissut paikalla yli 20 000.

Vaikka tavallisesti tapahtumassa on "hieman" enemmän osallistujia, korvasi järjestäjän mukaan tänä koronavuonna kävijöiden laatu määrän. Asialleen omistautuneet myyjät ja poikkeusolojen herkistämät asiakkaat todella kohtasivat toisensa tapahtumassa niin kutsutusti tositarkoituksella, ja tapahtumassa tehtiin tilauksia ja saatiin kontaktia kuumana käyviin ostajakandidaatteihin vähintään saman verran kuin normaalinakin vuotena.

Rajoitukset rajoittivat yht’aikaisten näyttelyvieraiden määrän 50 samanaikaiseen kävijään, joten laajanpuoleisella satama-alueella ei voinut juuri ruuhkasta puhua. Järjestäjien mukaan kävijät toimivat esimerkillisesti ja noudattivat turvaetäisyyksiä sekä tarpeettoman läheistä kanssakäyntiä.

Menestykselle odotetaan normaalimpaa jatkoa ensi vuoden Open Yard / Öppet Varv tapahtuimassa, joka järjestetään27.-29.8.2021.

www.oppetvarv.se