Vene- ja perämoottorikaupasta on viime vuosina muodostunut yhä merkittävämpi osa vuonna 1905 perustetun suomalaisen perheyrityksen Otto Brandtin liiketoimintaa. Nyt Oy Otto Brandt Ab laajentaa venevalmistustaan ostamalla Fenix Marin Oy:n koko osakekannan. 

Tehdyllä kaupalla halutaan täydentää Otto Brandt -konsernin venetuotantoa ja vahvistaa veneliiketoiminnan strategiaa. Konsernin kaikki veneet valmistetaan Suomessa kuudella eri tehtaalla; Terhin abs-veneet Rymättylässä, Silverin alumiiniveneet Ähtärissä, Silverin pienin lasikuituvene Savonlinnassa ja TG:n hyttiveneet Pohjanmaalla sekä Porvoossa.

– Olemme iloisia saadessamme Fenix Marinin osaamisen konserniin ja vilpitön tahtomme on jatkaa monimerkkitehtaana sekä varmistaa venevalmistuksen säilyvyys Suomessa myös tulevaisuudessa, toteaa Markku Hämäläinen, Oy Otto Brandt Ab:n konsernijohtaja.

Fenix Marin on Valkeakoskella sijaitseva vuonna 2004 perustettu lasikuituveneiden sopimusvalmistaja. Tehtaan vuotuinen valmistuskapasiteetti on noin 1 200 venettä. Vuodesta 2004 alkaen Valkeakoskella on valmistunut yli 20 000 venettä ja tällä hetkellä valmistetaan Yamarin-, Yamarin Cross-, Silver-, Bella- ja Quarken-veneitä. Otto Brandtin ja Fenix Marinin yhteistyö alkoi vuonna 2018 Silver Raptor -veneiden valmistuksella ja on sittemmin laajentunut Tiger- ja Viper-malleihin. 

– Otto Brandt perheyrityksenä on paras mahdollinen ostaja Fenixille. Vakavarainen konserni ja veneteollisuuden osaaminen takaavat tehtaan menestyksen myös tulevaisuudessa, sanoo Torsten Kolehmainen, Fenix Marin Oy:n toimitusjohtaja.

www.otto-brandt.fi

www.fenixmarin.fi