Ferretti Groupiin kuuluva Riva esitteli täyssähköisen 27-jalkainen daycruiserin Monacon venenäyttelyn yhteydessä. El-Iseoksi ristitty malli on historiallinen, sillä se on 180 vuotta täyttävän veistämön ensimmäinen sähköpropulsiolla varustettu vene. Iseo viittaa veistämön kotijärveen Lombardian Lago d´Iseoon.

– El-Iseo on uusi fantastinen luku Rivan historiassa. Se edustaa samaan aikaan modernia tekniikkaa ja perinteikästä muotoilua, Ferretti Groupin toimitusjohtaja Alberto Galassi hehkuttaa.

Sähköpropulsio on amerikkalaisen Parker Hannifin käsialaa. Parker GVM310:n jatkuvateho on 250 kW (340 hv) ja huipputeho 300 kW (408 hv). Tämä takaa italialaisveistämön mukaan 25 solmun matkanopeuden ja peräti 40 solmun huippunopeuden. Moottorin tietokone tarjoaa kolme esisäädettyä ajo-ohjelmaa joiden nimet lainaavat tyylikkäästi klassisen musiikin tempoista: Allegro, Andante ja Adagio.

Litiumakusto tulee Podium Advanced Technologiesilta. Niin ikään italialainen Podium on etabloitunut akkuvalmistaja, mutta nyt nähtävä yhteistyö veneveistämön kanssa on uusi aluevaltaus. Kahteen lohkoon rakennettujen akkujen yhteiskapasiteetti on 150 kWh. Rivan mukaan yhdellä latauksella ajaa taloudellisesti "kaasutellen" noin kymmenen tuntia.

Ohjaamon mittaristo on ajan hengessä digitaalinen. Perinteet ovat kuitenkin läsnä täälläkin, sillä näytön graafiset elementit jäljittelevät Rivan analogisten mittareiden ja säätimien muotoilua.

Rivan tiedotteessa ei hiiskuta sanallakaan El-Iseon hinnasta.