Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on vahvistanut Poker Run Hanko -tapahtumassa sattuneen onnettomuuden vaatineen ainakin yhden kuolemanuhrin. Menehtynyt oli tiettävästi 13-vuotias tyttö. Toinen onnettomuudessa loukkaantunut on sairaalahoidossa.

Onnettomuuden tapahtumien kulusta on liikkunut eri medioissa erilaisia tietoja. Totalveneen omiin silminnäkijähavaintoihin perustuen tapahtui seuraavaa:

Poker Run -tapahtuman aikataulun mukaisesti osallistuvat veneet asettuivat Hangon edustalle veneiden huippunopeusmittauksia varten. Huippunopeusmittauksissa kukin niihin osallistuva vene ajaa radan yksi kerrallaan määrätyssä järjestyksessä maksimi nopeudella. 

Huippunopeusajoja oli mahdollista seurata Hankoniemen ja Itämerenportin rantojen lisäksi radan varressa omista veneistä, joita oli saapunut paikalle kymmenittäin. Rata oli merkitty mereen poijuilla. Radan varrella oli useita kymmeniä veneitä seuraamassa tapahtumaa. Silminnäkijähavaintojen mukaan kaikki katselijaveneet olivat radan ulkopuolella, eikä yksikään katselijaveneistä ajautunut nopeusmittausradalle. 

Kolme ensimmäistä huippunopeusmittausta sujuivat normaalisti, mutta sen jälkeen ajoradalle ajoi odottamatta numerolla 40 tapahtumaan osallistunut Fountain-merkkinen Poker Run -vene. Neljäntenä vuorossa ollut ja numerolla neljä tapahtumaan osallistunut, huippunopeutta ajanut Bernico-merkkinen ja katamaraani-tyyppinen Poker Run -moottorivenevene saattoi rikkoutua tai menettää hallinnan edellä odottamattomasti ajaneen veneen peräaalloissa, minkä seurauksena se ajautui ulos ajoradalta ja osui kovalla vauhdilla ja kohtalokkain seurauksin suoraan tapahtumaa seuraamassa olleeseen Brig-merkkiseen katselijaveneeseen.

Vaikka törmäys oli voimakas, kuvassa taustalla oleva valkoinen Bernico-merkkinen Poker Run -tapahtumaan osallistunut vene sai vain suhteellisen pieniä vaurioita. Kuva on otettu hetki onnettomuuden jälkeen.

Brig-merkkinen katselijavene vaurioitui pahoin törmäyksessä. Veneen ohjauspulpetti ja matkustamo ovat käytännössä murskana.

Katselijaveneessä oli neljä henkilöä, joista tämän hetken tietojen mukaan yksi kuoli ja toinen loukkaantui. Yksin veneessä olleen Poker Run -veneen kuljettaja säilyi onnettomuudesta silminnäkijähavaintojen perusteella vahingoittumattomana. Onnettomuuden jälkeen Poker Run -tapahtuma keskeytettiin. Paikalla oli välittömästi Merivartioston, Poliisin ja Meripelastusseuran kalustoa ja viranomaisapua.

www.pokerrun.fi