Suomen Purjehdus ja Veneily ry tiedottaa vastaanottaneensa syyskuussa työsuojeluilmoituksen ja tehneensä asiasta selvityksen, minkä seurauksena maajoukkueen urheilutoiminnan johtajalle Vili Kaijansinkolle on annettu kirjallinen varoitus.

Ilmoitus on paljastanut Kaijansinkon toiminnassa työnjohdollisia ja talouden suunnitteluun liittyviä seikkoja, jotka eivät ole yhdenmukaisia liiton arvojen ja linjausten kanssa.

– Olen saanut toiminnastani kirjallisen varoituksen, otan sen vakavasti ja pyydän anteeksi. Nöyrästi palautetta kuullen sitoudun kehittämään itseäni sekä toimintaani jatkossa, Kaijansinkko sanoo.

Toimia epäkohtien poistamiseksi

Liitto kertoo ryhtyneensä selvityksen perusteella välittömästi toimiin epäkohtien poistamiseksi ja koko työyhteisön hyvinvoinnin parantamiseksi.

– Tarkistamme huippu-urheilun talouden seurantaa ja toimintamalleja. Keskustelemme urheilutiimin henkilöstön kanssa yhdessä ja erikseen sekä kehitämme toimintatapoja. Korostamme jokaisen oikeutta voida tehdä työtään turvallisesti ja hyvän hallinnon mukaisesti, SPV:n liittohallituksen puheenjohtaja Jan Jansson sanoo.

www.spv.fi