Hankittavat veneet ovat alumiinirunkoisia, noin 9 metriä pitkiä ja 2,8 metriä leveitä. Osa veneistä varustetaan perämoottoreilla, osa dieselmoottoriin yhdistetyllä vesisuihkuvetolaitteella. Perämoottoriveneiden huippunopeus on vähintään 42 solmua ja dieseljettien 37 solmua.

Keskihytillisiin veneisiin tulee hydraulisesti avattava keulaportti, kevyen palonsammutus- ja tyhjennyskaluston sisältävä meripelastusvarustus sekä ensiaputehtäviin tarvittavat varusteet. Ohjaamo varustetaan luonnollisesti nykyaikaisilla navigointi- ja kommunikointilaitteilla.

Veneet valmistuvat vuosina 2018–2022, ja sarjan ensimmäinen vene sijoitetaan keväällä 2019 Helsinkiin. Lisäksi hankintaan sisältyy vähintään neljän lisäveneen optio.

– Tämän kokoluokan veneet ovat tulevaisuudessa aluskalustomme keskeisin työväline, sanoo Meripelastusseuran tekninen päällikkö Lasse Kämäräinen.

Veneet valmistaa Kokkolassa Kewatec AluBoat Oy Ab, joka on erikoistunut ammattikäyttöön tarkoitettujen alumiiniveneiden rakentamiseen ja kuuluu niiden johtaviin valmistajiin pohjoismaissa.

www.meripelastus.fi