Baltic Sea Race on kovatasoinen, noin 630 merimailin kisa, jossa on mukana avomeripurjehtijoita Pohjoismaista, Englannista, Saksasta ja Puolasta. Kisan järjestää Royal Ocean Racing Club (RORC), joka on klassisten avomerikilpailujen kuten Rolex Fastnet Racen, RORC Caribbean 600:n ja Transatlantic Racen järjestäjä.

RORCin yhteistyökumppaneina kilpailun järjestämisessä Suomessa toimii Ocean Racing Alliance (ORA), Nyländska Jaktklubben (NJK), Helsingfors Segelklubb (HSK) ja Xtra Stærk Ocean Racing Society, Finnish Ocean Racing Association (FORA), Avomeripurjehtijat Ry ja FIN IRC. Myös Helsingin kaupunki on kisan yhteistyökumppani.

Helsingistä starttaavalle noin 630 merimailin radalle odotetaan Itämeren ja maailman kovimpia avomerikilpapurjehdustiimejä, joukossa myös lukuisia suomalaisia osallistujia, kuten esimerkiksi Tapio Lehtinen Galianallaan. Tällä hetkellä kisaan on ilmoittautunut noin 30 venekuntaa, mutta kiinnostuneet ehtivät vielä mukaan.

Kilpailu startataan tykinlaukauksella Suomenlinnasta. Reitti lähtee Helsingistä ja kiertää Gotlannin. Takaisin Helsinkiin tullaan Viron puolelta ohittaen Saarenmaa ja Hiidenmaa. Itämerta ympäröivät rantaviivat ja vaihtelevat tuuliolosuhteet tekevät kisasta jännittävän ja kisassa tarvitaankin tavallista enemmän taktista osaamista.

Tapahtuma ohjelmineen tuo koettavaa ja elämyksiä koko kisaviikon ajan Katajanokan vierassatamaan. Kilpailu ei jää pelkästään purjehtijoiden omaksi tapahtumaksi, sillä kisa on myös kaupunki- ja yleisötapahtuma helsinkiläisille ja muille kesävieraille.

Baltic Sea Race tullaan jatkossa järjestämään joka toinen vuosi osana RORC:n kilpailukalenteria.

Kisan kotisivu, josta löytyy mm. tiedot kisaan ilmoittautumisesta: http://www.rorc.org/baltic-sea-race