Ruotsin venealan keskusliitto Sweboat ja pohjoismaisittain suuri purjeveneveistämö Hallberg-Rassy järjestivät menestyksekkäästi yhteistä Öppna Varv -veneäytteyä Ellösissa Orustin saarella aina vuoteen 2016 saakka, kunnes sukset menivät ristiin. Vuodesta 2017 lähtien Ruotsin länsirannikolla on käyty vuosien ajan kovaa kilpailua niin näytteilleasettajista kuin messukävijöistäkin, sillä Sweboat on pitänyt Marstrand Boat Show -nimistä näyttelyänsä Marstrandissa ja Hallberg-Rassy samaan aikaan omaa Öppet Varv -näyttelyä reilun tunnin ajomatkan päässä Ellösissä.

Nyt tähän epäkäytännölliseen ratkaisuun on tulossa muutos, sillä Sweboat ja Hallberg-Rassy ovat sopineet yhteisestä purjeveneilyyn keskittyvästä näyttelystä. Tapahtumakalenterin näyttely lanseerataan nimellä Öppet varv, joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa avointa telakkaa. Yhteisnäyttelyn paluu on määrä tapahtua ensi vuoden elokuussa Orustin saarella Ellösissä, jossa Hallberg-Rassy pitää majaansa. Marstrandin tapahtuma säilyy, mutta muuttaa muotoaan puhtaasti moottorivenenäyttelyksi ja saa uudeksi nimekseen Marstrand Motorboat Show.   

– Olemme iloisia, että voimme viimein jälleen järjestää purjevenenäyttelyn yhdessä keskusliittomme Sweboatin kanssa. Yhteistyön ansiosta saamme kaikki purjeveneveistämöt ja varustevalmistajat näytille kotisatamaamme Ellösiin. Tämä on hyvin positiivinen asia koko purjevenealalle, Hallberg-Rassyn toimitusjohtaja Magnus Rassy riemuitsee.  

Myös alan keskusliitossa iloitaan uuden ajanjakson alkamisesta.

– Odotamme innolla yhteistä näyttelyä Hallberg-Rassyn kanssa. Toivotamme luonnollisesti kaikki vierailijat tervetulleiksi tutustumaan purjeveneisiin ja niiden varusteisiin. Toki jatkamme samalla Marstrandin näyttelyn kehittämistä uuteen suuntaan, kertoo Sweboatin toimitusjohtaja Mats Eriksson.

Öppet varv Ellösissä ja Marstrand Motor Boat Show järjestetään 26.–28.8.2022.

www.sweboat.se

www.oppetvarv.se