Kiinasta on myös ikäviä muistoja. Vuonna 2011 Seliöllä ajautui hengenvaaralliseen tilanteeseen, kun vene koukkasi ilmaan 225 kilometrin tuntivauhdissa.

– Olemme kilpailleet hienoissa paikoissa Kiinassa, ja kyllä, tietysti ajattelen myös onnettomuutta, joka minulla oli Liuzhoussa. Ei saa koskaan unohtaa, kuinka vaarallinen tämä laji voi olla, Sharjah Teamia edustava Seliö sanoo.

Alec Weckström poissa pelistä 

Edellisellä kaudella vahvoja otteita esittänyt ja vuoden tulokkaaksi valittu Alec Weckström ei ole enää Gillman Racingin palveluksessa. Ongelmat kaluston kanssa johtivat siihen, että yhteistyön edellytykset päättyivät.

– Jatkosta voin sen verran paljastaa, että mielenkiintoisia yhteydenottoja on tullut, mutta mitään päätöksiä ei ole toistaiseksi tehty, Weckström kertoo.

Roms ja Viippo täydentävät suomalaisedustuksen

Niin ikään Gillman Racingiä edustava konkarikuski Filip Roms lähtee kilpailuun luottavaisin mielin.

– Edellisen kilpailun kohtuullinen tulos huonosta lähtöpaikasta huolimatta antaa motivaatiota. Jos aika-ajot saadaan ajettua ilman ongelmia, niin kisassa on mahdollisuus kamppailla kärkisijoista. Paikka on todella siisti ja kaupunki edustaa modernimpaa Kiinaa. Suojaisa lahti antaa kilpailulle hyvät onnistumismahdollisuudet, Roms kertoo.

Tulevaisuuden lupauksiin kuuluva Team Swedenin Kalle Viippo täydentää kovan suomalaiskolmikon.

Zhengzhoun osakilpailun aika-ajot ajetaan lauantaina 29.4. klo 10 ja osakilpailu sunnuntaina klo 9:45.

Tulokset ja seuranta: Seuraa F1-kilpailuiden livelähetystä ja tuloksia osoitteessa F1H2O.COM ja suomenkielisiä juttuja osoitteessa spv.fi