Suomen Purjehdusliiga kilpaillaan syys- ja lokakuussa. Purjehdusliiga on seurojen välinen kolmesta osakilpailusta koostuva kilpailusarja. Mukaan osakilpailuihin mahtuu yhteensä 24 joukkuetta, mutta halukkaita olisi ollut enemmänkin.

– Meidän oli ensi kertaa valitettavasti rajoitettava osallistujien määrää. Nyt, kun suunta on kasvava, pyrimme ensi vuonna ilman muuta vastaamaan kysyntään, Gedi Lindahl Purjehdusliigasta kertoo. 

Kilpailut purjehditaan J/70-veneillä. Kisat ovat vauhdikkaita Fleet-race tyyppisiä kisoja, joiden kesto on sääolosuhteista riippuen noin 10-15 minuuttia. Joukkueiden vaihdot ja mahdolliset protestit hoidetaan heti vesillä. Kolmannen osakilpailun jälkeen selviää, kuka on seurojen mestari.

Semifinaalit järjestetään tulevana viikonloppuna Naantalissa 12.–13.9. ja seuraavana Helsingin Kulosaaressa 19.–20.9., ja 12 parasta joukkuetta lähtee kamppailemaan seurojen SM-mitaleista Maarianhaminaan 2.–4.10. 

Keskeinen asia Purjehdusliigan idea on, että seurat kilpailevat toisiaan vastaan joukkueina. Kun pääpaino on seuroissa, eikä niinkään yksittäisissä purjehtijoissa, avaa tämä uusia mahdollisuuksia olla mukana kilpailutoiminnassa myös muille jäsenille.

Suomen Purjehdusliiga on yksi 17 kansallisesta liigasta, joiden kärkiseurat kilpailevat kansainvälisessä Sailing Champions Leaguessa. Lisäksi Itämerta ympäröivien kansallisten liigojen voittajaseurat pääsevät kilpailemaan 2021 Nord Stream Race -avomerikilpailuun.

www.spv.fi/purjehdusliiga