Tapahtuma on suunniteltu ja toteutetaan koronaturvallisesti hygienia ja viranomaisten ohjeistukset huomioiden. Veneentekijäntien rannalle (Veneentekijäntie 1–5, 00210 Helsinki) rakentuvalle tapahtuma-alueelle tulee selkeät erilliset lohkot ja kulkureitit, jotta liikkuminen alueella on sujuvaa ilman ruuhkia ja jonotusta.

– Pidämme huolta siitä, että tapahtuma on mahdollisimman turvallinen myös koronakriisin aikaan. Suosittelemme, että veneiden koeajot suoritetaan perhekunnittain tai muussa omassa koronakuplassa, Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo sanoo.

Sekä venemyynti että veneilyyn liittyvät palvelut ovat saaneet koronakriisistä ennennäkemättömän nosteen. Viime vuonna veneiden ensirekisteröinnit kasvoivat 19 % ja sama tahti on jatkunut alkuvuoden aikana. Viimeistään nyt kannattaa kokeilla veneilyä.

– Veneily ja mökkeily ovat jo osoittautuneet suomalaisten parhaiksi tavoiksi viettää kesää koronaturvallisesti, mikä näkyy alan kaksinumeroisina kasvulukuina, Pajusalo sanoo.

Toimialajärjestö Finnboatin ja Helsingin Venemessujen lisäksi Suomiveneilee.fi -koeajopäivää ovat järjestämässä lukuisat suomalaiset venevalmistajat ja -maahantuojat. Koeajettavia veneitä on tapahtumassa mukana yli 20.

Purjeveneistä vesille pääsee ranskalaisen Benetaun Suomen ensiesittelyssä olevalla First 24:lla tai Oceanis 30.1:llä. Moottoriveneistä ensimmäistä kertaa yleisön edessä nähtävillä ja koeajettavana ovat esimerkiksi norjalainen Nordkapp Airborne 7 -ribvene ja suomalainen merialumiinista valmistettu katamaraanivene Max 68. Yksi vetonauloista on eittämättä ruotsalainen foilaava täyssähkövene Candela 7. 

Myydyimmistä moottorivenemerkeistä kokeiltavana on useita Fasterin (525, 545, 570) ja Silverin (Fox, Hawk, Shark, Tiger, Eagle) malleja sekä venäläisen Vboatsin Voyager 700 ja 800 -hyttiveneet. Muita koeaotapahtumassa mukana olevia veneitä ovat Alucat W10 Fish ja Cabin, Alukin C 750, Nimbus C9 ja Master Pro 750. Koeajettavien veneiden tarkka lista päivittyy  suomiveneilee.fi -verkkouutiseen.

Koeajojen lisäksi Veneentekijäntielle kannattaa muutenkin suunnata, sillä maaosastojen lisäksi paikalliset yritykset järjestävät samaan aikaan perin teisiä kesäkauden avajaistilaisuuksiaan. Lauttasaaren Veneentekijäntie on Suomen suurin venealan keskittymä, josta löytyy laaja valikoima alan palveluita korjaustelakasta veneliikkeiden kautta venetarvikemyymälöihin.

www.finnboat.fi

www.suomiveneilee.fi