Swan-purjeveneet tulevat purjehtimaan Turkuun jo viidettä kertaa. Paikalle odotetaan jopa viittäkymmentä venekuntaa ja runsaasti yleisöä. Regatta onkin yksi odotetuimmista kesätapahtumista Pohjois-Euroopan Swan-purjehtijoiden kalenterissa. Tapahtumaviikonloppuna yleisölle on tarjolla kauniiden purjeveneiden ihastelun lisäksi runsaasti merihenkistä ohjelmaa Forum Marinumin alueella.

– Olen iloinen, että Turku saa jälleen mahdollisuuden isännöidä tätä upeaa merellistä tapahtumaa. Nimenä Swan juontaa juurensa Suomen Joutsenesta, joten on todella hienoa, että Nautor Swan on löytänyt kilpailulleen kotisataman juuri Turusta, Turun pormestari Minna Arve iloitsee.

Tunnettu laatubrändi

Tapahtumakokonaisuuden järjestämiseen osallistuvat purjevenevalmistaja Nautor Swan, Turun kaupunki, Turun Pursiseura, Merikeskus Forum Marinum ja Sunborn Events.

Swan-purjeveneitä Pietarsaaressa valmistava Nautor Swan on merkittävä maailmanlaajuisesti tunnettu laatubrändi. Yhtiö perustettiin vuonna 1966 ja on siitä lähtien valmistanut yli 2350 purjevenettä maailman merille.

– Tämä on meille jo viides kerta, kun Swan-veneet pääsevät kotimaassaan kilpailemaan ja olemme tästä todella iloisia. Regatta kerää paikalle kauniita veneitä eri vuosikymmeniltä ja Turun vehreä saaristo tarjoaa tapahtumalle erinomaiset puitteet, sanoo Nautor Groupin toimitusjohtaja Giovanni Pomati.

www.nautorswan.com

www.turku.fi