Jos viimeaikaiset arviot koronaepidemian laantumisesta juhannukseen mennessä toteutuvat, saattaa 5.–8. heinäkuuta Turussa järjestettävä The Tall Ships Races -tapahtuma olla Suomen kesän 2021 suurin tapahtuma, johon odotetaan satoja tuhansia kävijöitä. Tai sitten ei.

Joka tapauksessa tapahtuman järjestelyt jatkuvat ja Turun kaupunki tekee kaikkensa tapahtuman onnistumiseksi – koronapandemia vakavasti huomioiden.

Turun The Tall Ships Races -purjehdustapahtuman yhteydessä järjestettävä musiikkifestivaali Tall Ships Races Music Festival täydentää ohjelmistoaan. Karita Mattilan ja Waltteri Torikan tähdittämän avauskonsertin ohella Turun linnan puistossa kuullaan toinen kahden upean artistin ilta, kun Suvi Teräsniska ja Jarkko Ahola esiintyvät yhteiskonsertissa tiistaina 6. heinäkuuta. Yhteiskonsertin taustalla soittaa Pietarista saapuva Petrotonika Symphony Orchestra.

– Tästä tulee upea konsertti! On hienoa olla mukana laulamassa ison orkesterin kanssa. Tämä on laulajalle suuri kunnia, Suvi Teräsniska kertoo.

– Kun kuulin mahdollisuudesta esiintyä pitkästä aikaa sinfoniaorkesterin kanssa ja vielä kansainvälisen yhteistyön merkeissä, ei tarvinnut kauaa miettiä vastaustaan. Lisäksi konsertin miljöö antaa varmasti oman hienon säväyksensä kokonaisuuteen, Jarkko Ahola toteaa.

The Tall Ships Races -tapahtuma on Turun kulttuuripääkaupunkivuoden 10-vuotisjuhlavuoden kohokohta. Tapahtuma vahvistaa Turun merellistä roolia vahvana tapahtumakaupunkina ja elämyksien tuottajana. Myös tapahtuman aluetaloudelliset vaikutukset ja matkailuvaikutukset ovat merkittäviä ja pitkäkestoisia.

www.tallshipsturku.fi