Venemessuilla on esillä usein varsin innovatiivisiakin veneitä, mutta lasinen igluvene lienee perjantaina alkavilla Vene 20 Båt -messuilla se oudoin ilmestys.

Suomalaisia AuroraHut-asumuksia on aiemmin valmistettu maalle asennettaviksi, mutta nyt sellaisesta on tehty myös kelluva versio, jota voi siirtää vesillä Minn Kotan keulasähkömoottorilla. Innovaatiota kaupitellaan ennen kaikkea matkailuyrittäjille.

Lasi-igluveneen mainosteksti lupaa kirjaimellisesti kuun ja tähdet taivaalta:

– Miltä kuulostaa yötön kesäyö tyynellä järvellä tähtiä katsellen, tai talvinen pilkkireissu sängynreunalta lämpimässä pilkkien, revontulien loimutessa? AuroraHut on veneeksi sertifioitu, huipputekniikkaa käyttävä nollapäästöinen luksusmajoitus, AuroraHutia mainostavassa tiedotteessa maalaillaan.

aurorahut talvi1 2000px

AuroraHutin luvataan pysyvän lämpimänä, vaikka ulkona paukkuisi pakkanen. Revontulia voi ihailla mukavasti oman kullan kainalossa.

AuroraHut-venettä voi käyttää majoitukseen myös maissa. Se voidaan kuskata esimerkiksi moottorikelkan perässä järven jäälle tai keskelle metsää.

– AuroraHut mahdollistaa monipuolisen liiketoiminnan vedessä ja maalla, ympäri vuoden, AuroraHutin myyntijohtaja Tomi Sipola sanoo.

Valaistuksen ja elektroniikan tarvitsema sähkö tuotetaan biopolttokennojen ja aurinkopaneelin avulla. Biopolttokenno muuttaa metanolin sähköksi, jolloin ainoa päästö on puhdas vesihöyry.

Kylmän sään aikaan AuroraHut pysyy lämpimänä kotimaisella venelämmittimellä, joka toimii uusiutuvalla polttoaineella.

Varustettu kaikilla mukavuuksilla

Asumuksesta löytyy pieni kaasuliesi. Keittiöön tulee hanasta juokseva vesi, joka on peräisin 140 litran AuroraHutiin integroidusta juomavesisäiliöstä. Tarvittaessa vettä saa myös suoraan järvestä runkoon integroidusta imuliittimestä.

AuroraHutissa käytettävässä Villa-käymälässä erotellaan toisistaan nestemäinen ja kiinteä jäte. Kiinteä jäte kerätään säilöön biohajoavaan pussiin. Kun pussi on täynnä, voidaan jäte kompostoida. Nestemäinen jäte johdetaan septitankkiin. Septitankin voi tyhjentää AuroraHutiin asennetulla septipumpulla.

AuroraHut kulkee vesistössä kaukosäätimellä ohjattavalla Minn Kota -keulasähkömoottorilla. Loma-asumusta voi ohjailla haluamaansa ympäristöön vaikka sängyllä makoillen.

aurorahut talvi2 2000px

Talvella uudenmallisen matkailuasumuksen voi hinata järven jäälle moottorikelkalla.

Puhelimella ohjattavalla etävalvontajärjestelmällä matkailuyrittäjä pystyy hallitsemaan ja ohjaamaan kattavasti AuroraHutin toimintoja. Sen avulla pystyy muun muassa säätämään sisälämpötiloja ja ulkovalaistusta. Etävalvonnalla voi tarkastaa myös sisä- ja ulkolämpötilat sekä vesi-, polttoaine- ja septitankin tilanteen. Lisäksi järjestelmästä selviää myös gps-paikkatiedot karttapohjalla reaaliaikaisesti.

AuroraHutista löytyvät lisäksi kaikkiin älylaitteisiin yhdistettävä äänentoistojärjestelmä sekä oma wifi-yhteys.

Lue lisää sivulta aurorahut.com. 

Katso video AuroraHutista klikkaamalla artikkelin aloituskuvaa tai tästä linkistä.