Suomen Meripelastusseura on saanut kolmannen uuden PV3-luokan pelastusveneen käyttöön.Noin vuosi sitten Kemiönsaaressa vietettiin paikalliselle Meripelastusseuralle luovutetun vastaavan aluksen kastajaisia ja aiemmin tämän vuoden kesäkuussa Totalvene raportoi Meri-Lapin Meripelastajien uudesta PV3:sta, joka sijoitettiin Tornion asemalle. Nyt myös Tammisaaren asemapaikka saa omansa.

Uuden veneen katsotaan parantavan alueen meripelastusvalmiutta merkittävästi. Kuten olettaa saattaa, kyseessä on melkoinen tykki. Kymmenmetrisen, vesisuihkupropulsiolla liikkuvan pelastusveneen huiput huitelevat 38 solmusssa. 

Runsas varustelu

Meripelastusvarustukseen sisältyy muun muassa Kevyen palonsammutus- ja tyhjennyskaluston lisäksi ensiaputehtäviin vaadittavat varusteet. Ensisijaisesti potilaan siirtämistä ajatellen veneessä on hydraulisesti avattava keulaportti. Keulaportin ansiosta rantautuminen luonnonsatamiin on entistä vaivattomampaa. 

Veneen varustukseen kuuluu myös pimeänäkö- ja lämpökamera, joka on verraton apuväline etsinnöissä.

– Suomenlahti on Meripelastusseuran vilkkain toiminta-alue. Olemme iloisia voidessamme sijoittaa Tammisaareen uuden tehokkaan ja vaativiinkin olosuhteisiin soveltuvan pelastusveneen. Uskon, että se parantaa Tammisaaren Meripelastajien toimintaedellytyksiä ja alueen vesillä liikkuvien turvallisuutta merkittävästi, sanoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström.

Tammisaaren meripelastusasemalla työnsä aloittava PV3 on järjestyksessä sarjan kolmas. Pelastusveneet on rakentanut kokkolalainen Kewatec Aluboat, joka tunnetaan räätälöidyistä työveneistään. Kaksi seuraavaa venettä sijoitetaan suunnitelmien mukaan Inkooseen ja Kuopioon kesällä 2022.

Tammisaaren Meripelastajien uusi pelastusvene kastetaan lauantaina (19.06.2021) ja se aloittaa päivystyksen miehistöjen perehdytyksen jälkeen vielä ennen juhannusta.

www.meripelastus.fi