Venemessuilla on monenlaista tapahtumaa usealla areenalla. Pääestradeja on neljä: Venemestarin Telakka, Purjehdussatama sekä kalastuksen ja vesiurheilun allasalueet.

Eniten uudistuksia on kokenut kalastusalue, jossa on tänä vuonna ennätysmäärä kalaveneitä ja kalastusohjelmaa. Alueen uutena vetonaulana toimii Kalastusveneallas, jonka äärelle on tuotu kahdeksan kalavenettä. Altaalla kuullaan veneiden ja varustepuolen annin ohella kiehtovia esityksiä kalastuksen eri ulottuvuuksista ja tekniikoista. Esiintyjinä on Suomen eturivin kalastusoppaita.

Mukana on myös viime vuosilta tuttu Rapala kalatakuu Jättiakvaario, jonka näytöksissä kalastusoppaat kertovat parhaat vinkkinsä erilaisiin kalastustilanteisiin sekä opastavat onnistuneisiin kalareissuihin ja oikeiden vieheiden valintaan. Kko kalastusaluekokonaisuuden isäntänä toimii tuttuun tapaan Mikko "Peltsi" Peltola.

Rapala Kalatakuu Jättiakvaariossa voi seurata kalojen reaktioita erilaisiin uistimiin ja kalastustekniikoihin. kalaveneet ja -varusteet on koottu uuden Kalastusvenealtaan äärelle.

Veneen omistajan arkeen mielenkiintoisimmat ohjelmapalat tarjoilee venetekniikkaan sekä veneiden kunnostukseen ja paranteluun keskittyvä Venemestarin Telakka. Telakan veneet saavat työnäytöksissä uutta ilmettä muun muassa keinotiikin ja uuden törmäyslistan asennusnäytöksissä sekä lujitemuovin, alumiinin ja pleksin kiillotuksen työnäytöksissä.

Lisäksi Venemestarin Telakalta löytyy verhoilupiste, jossa työstetään perinteiseen GT-Kryssare -purteen uusia sisätilojen patjoja. Muita esitysten aiheita ovat perämoottorin kausihuolto, lujitemuovin vauriokorjaukset sekä venesähkötyöt. Venemestarin Telakan ohjelma pyöriin molempina viikonloppuina perjantaista sunnuntaihin.

Venemestarin Telakan työnäytöksistä saa vinkkejä ja neuvoja veneen kunnostukseen, ylläpitoon ja paranteluun.

Uusi Aalto -vesiurheilualue on mukana jo kuudetta kertaa. Alueen keskiössä on 40 metriä pitkä jättiallas, missä järjestetään ohjelmanumeroiden lisäksi myös yleisölle avoimia kokeiluja vesiharrastusten eri lajeihin. Suppauksen, wakeboardauksen ja melonnan lisäksi alueella esitellään tänä vuonna uutena lajina myös vapaasukellusta. Laitesukellukselle on varattu oma allas, jossa lajia voi päivittäin kokeilla.

Kenties näyttävin ohjelmanumero on avajaispäivänä ja viikonloppuisin tapahtuvat vesijettitaituri Pentti Keinäsen rata-ajo- ja freestyle-temput. Jälkimmäisessä vesijetillä heitetään altaassa volttisarjaa.

Uusi Aalto -alueen altaalla pääsee kokeilemaan vesilajeja.

Purjehdussatamaan ankkuroituu venemessujen purjevenetarjonnan lippulaivaksi uusi ClubSwan 50 -vene, ja esityslavalle on valjastettu kilpa- ja matkapurjehdusesitysten lisäksi myös monipuolisesti muuta ohjelmaa. Vettä on altaassa Purjehdussatamassakin, ja siinä järjestetään muun muassa lasten optimistijollapurjehdusta ja yleisöpurjehdusta Micro Magic radio-ohjattavilla purjeveneillä.

Purjehdussataman estradilla on kaikkina päivinä runsaasti ohjelmaa.

Messujen ohjelma- ja tapahtumatarjontaan sekä tapahtuma-aikoihin voi tutustua kokonaisuudessaan venemessujen nettisivuilla.

VENE 18 BÅT

Pe 9.2. klo 11–19

La-Su 10.–11.2. klo 10–18

Ma-Pe 12.–16.2. klo 11–19

La–Su 17.–18.2. klo 10–18

www.venemessut.fi