Suomen kahden suurimman venemessutapahtuman, Vene 20 Båt ja Uiva 2020 Flytande -näyttelyiden ajoitukset olivat koronavuoteen osuvat, sillä molemmat tapahtumat pystyttiin järjestämään menestyksekkäästi tutuilla paikoillaan helmikuussa ja elokuussa. Samaan pyritään myös puolen vuoden päässä häämöttävien Vene 21 Båt -messujen kanssa.

– Nykyinen tilanne tapahtumien järjestämisen suhteen saattaa mietityttää juuri nyt. Korona on peruuttanut kotimassa useita tulevia tapahtumia, mutta kansainvälisessä vertailussa Suomi on kuitenkin onnistunut pandemia hoidossa hyvin. Muualla maailmassa ja Euroopassa tilanne on huonompi ja johtanut valitettavan useiden venealan tapahtumien perumiseen. Venemessuihin on kuitenkin vielä aikaa eikä helmikuun tilannetta tiedä vielä kukaan. Toivomme, että tilanne on silloin jo paljon parempi, sanoo Vene 21 Båt -messujen toimeksiantajan Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo.

Viime helmikuussa Vene 20 Båt -messuilla vieraili yli 70 000 kävijää. Kävijämäärän jakautuminen peräti kymmenelle aukiolopäivälle ja koko Helsingin Messukeskuksen alueelle kääntyy nykytilanteessa tapahtuman eduksi.

– Messukeskus Helsingissä on varmasti Suomen turvallisin paikka järjestää Vene 21 Båt -messut. Käytössä ovat kaikki Messukeskuksen seitsemän hallia ja kävijämäärä voi jakautua eri päiviin niin, ettei ruuhkia pääse syntymään. Kävijöitä voidaan myös ohjailla 58 000 neliömetrin tiloissa, mikäli siihen on tarvetta, toteaa Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Messukeskus seuraa tarkasti THL:n ja Aluehallintoviranomaisten ohjeita ja noudattaa niitä. Varusteet ja käytännöt on viilattu yksityiskohtia myöten valmiiksi. Kesän aikana hygieniatasoa on nostettu entisestään varustamalla tilat käsidesiautomaatein ja turvamerkinnöin. Messukeskuksessa on sujuva sisääntulo automaattiportteineen, mahdollisuus sähköiseen maksamiseen, pleksein suojatut palvelupisteet ja kosketusvapaat hanat saniteettitiloissa. Jos messuvieras tarvitsee henkilökohtaisen kasvosuojan tai käsidesin, niitä saa myös paikan päältä. Tehokas ilmastointi ja jopa 14 metriä korkeat hallitilat parantavat turvallisuutta. Myös näytteilleasettajille on tarjolla laaja valikoima välineitä ja keinoja osastoturvallisuuden varmistamiseksi.

– Seuraamme tarkasti tilannetta ja teemme tarpeen vaatiessa uudenlaisia järjestelyjä. Kaikkeen varaudutaan mahdollisimman hyvin, jotta vahvasti yhteisölliset ja odotetut venemessut voidaan järjestää turvallisesti. Tietysti toivomme, ettei erikoisjärjestelyjä tarvita enää helmikuussa Vene 21 Båt -messuilla, sanoo Vepsäläinen

– Venemessuista on tullut entistä enemmän kohtaamispaikkoja, joihin tullaan vaihtamaan kokemuksia, viihtymään ja vertailemaan erilaisia tuotteita. Kiinnostus veneilyä kohtaan on kasvussa. Uivassa venenäyttelyssä vieraili elokuussa lähes 10 500 kävijää. Huomasimme, että aktiiviset veneilijät olivat liikkeellä ja uusia veneilijöitä oli entistä enemmän. Jo nyt tehtiin hankintoja ensi vuoden veneilykaudelle. Uivan venenäyttelyn perusteella uskon, että kauppa käy varmasti myös Vene 21 Båt -messuilla hyvin, kertoo Pajusalo.

Vene 21 Båt -messut on Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma, joka järjestetään 12.–21.2.2021 Messukeskuksessa Helsingissä.

www.venemessut.fi