Valinnassa kiinnitettiin huomiota etenkin veneiden uutuusarvoon. Lisäksi huomioidaan veneen design, rakenne- ja tilankäyttöideat, tilojen toimivuus ja ergonomia, laatuvaikutelma sekä käyttötarkoitukseen sopivuus. Messujen vene -huomionosoituksilla halutaan viedä venealaa eteenpäin ja antaa toimijoille tunnustusta onnistuneesta tuotekehityksestä. Messujen veneet julkaistiin nyt 23. kertaa. Tänä vuonna valinnat tehtiin poikkeuksellisesti ennakkotietojen pohjalta, ilman fyysistä veneisiin perehtymistä.

Messujen veneet valinnut raati luonnehti voittajaveneitä seuraavasti: 

Messujen moottoriveneeksi valittu Marex 330 Scandinavia on hyvin suunniteltu ja laadukkaasti valmistettu vene, jossa on mukavat ja toimivat asuin- ja oleskelutilat sekä sisällä että ulkona. Vene sopii loistavasti Suomen vaihteleviin olosuhteisiin, sillä suljettavan kansisalongin, suurteen kattoluukkujen sekä näppärästi verhomaisesti toimivien avotilan kuomuseinien ansiosta veneessä viihtymisen edellytykset ovat kunnossa säässä kuin säässä.

Messujen purjevene Scandi 42 on uusi kotimainen purjevenemalli, joka nousee suoraan kansainväliselle tasolle. Vene on tyylikäs mutta myös käyttötarkoitukseensa harkitun toimiva ja viimeistelty yksityiskohtia myöden laadukkaasti, eikä purjehdusominaisuuksista ole kansisalonkiratkaisusta huolimatta tingitty.

Messujen veneet valittiin Vene 21 Båt verkossa -tapahtumaan osallistuvien näytteilleasettajien venemerkkien uutuusveneistä. Valinnan voittajasta teki raati, johon kuuluivat Sampsa Kärnä Eurofins Expert Servicestä, Juhani Pappila Traficomista, Vene-lehden tuottaja Tomi Peurakoski, Venemestari-lehden ja Totalvene.fi:n päätoimittaja Jan Sjölund sekä Kippari-lehden toimituspäällikkö Ismo Virta.

www.venemessut.fi