Helmikuun venemessut on tärkeä tapahtuma niille, jotka suunnittelevat uuden veneen hankintaa tai harkitsevat veneilyn aloittamista. Jos haluaa veneen kesäksi haluamallaan varustuksella – nyt on aika toimia. Venemessut tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden vertailla erilaisia veneitä ja löytää itselleen sopivimman. Messuilta saa myös tietoa veneiden vuokrauksesta ja yhteisomistuksesta.

Venemessuilla vieraillut kansainvälisten toimittajien ryhmä sai hyvän katsauksen suomalaisista veneistä, sillä yli puolet esiteltävistä 380 veneestä on suomalaisia. Toimittajat kiittelivät myös Suomen raportointia veneiden myynnistä ja muusta toimialaan liittyvästä statistiikasta. Täsmällinen ja avoin raportointi on ainutlaatuista Euroopassa.

Ensimmäisen kolmen päivän aikana venemessuilla vieraili yli 25 500 veneilystä kiinnostunutta. Selkeästi veneilijät, kalastajat ja vesiharrastajat ovat odottaneet tapahtumaa. Edellisen kerran tapahtuma järjestettiin kolme vuotta sitten vuonna 2020. 

Kiinnostavat veneuutuudet palkitaan

Vene 23 Båt -messuilla palkitaan nyt jo 24. kertaa Messujen veneet esillä olevista uutuuksista. Messuilla valitaan veneet kolmessa sarjassa, jotka ovat Messujen avovene, Messujen retki- ja yhteysvene sekä Messujen matkavene. Voittajat julkaistaan keskiviikkona 15.2. klo 15. 

Valinnassa kiinnitetään huomiota erityisesti uutuusarvoon. Lisäksi otetaan huomioon design, rakenne- ja tilankäyttöideat, tilojen toimivuus ja ergonomia, hinta-laatuvaikutelma sekä käyttötarkoitukseen sopivuus. Messujen vene -tunnustuksilla halutaan viedä venealaa eteenpäin ja antaa toimijoille tunnustusta onnistuneesta tuotekehityksestä.

Messujen avovene -finalistit ovat: Rand 22 DC, Saxdor 205 ja Terhi 390. 

Messujen retki- ja yhteysvene -finalistit ovat: AMT 240 DC, Quarken 27 ja XO DFNDR 8.

Messujen matkavene -finalistit ovat: Glacier 48, Grandezza 30 CA ja Nimbus C11. 

Vene 23 Båt -messuilla esitellään satoja veneitä, joista venelehtien toimittajista koostuva esiraati valitsi finalistit Vene 23 Båt Messujen veneisiin. Valinnan voittajista tekee raati, johon kuuluvat Harry Broman Eurofins Expert Servicestä, Vene-lehden toimittaja Tomi Peurakoski, Kippari-lehden toimittaja Jouko Saarinen, Venemestari-lehden ja Totalvene.fi:n päätoimittaja Jan Sjölund ja Tom Wilenius Traficomista sekä uusina jäseninä pohjoismaista näkökulmaa tuomassa ruotsalaisen Båtliv-lehden päätoimittaja Lars-Åke Redéen ja norjalaisen Båtmagasinet-lehden toimittaja Atle Knutsen. 

Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 23 Båt Helsingin kansainväliset venemessut 10.–19.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Vene 23 Båt -messut on avoinna pe 10.2. klo 11–19, la-su 11.–12.2. klo 10–18, ma-pe 13.–17.2. klo 11–19 ja la-su 18.–19.2. klo 10–18. Lippuja voi ostaa ennakkoon edullisemmin http://shop.messukeskus.com

Venemessuilla järjestetään ohjelmaa viidellä ohjelmapisteellä. Tutustu ohjelmaan >> ohjelma

www.venemessut.fi @venemessut #venemessut