Messujen Veneet valitaan kolmessa eri moottoriveneluokassa eli avoveneissä, retki- ja/tai yhteysveneissä sekä matkaveneissä. Avoveneillä tarkoitetaan lähinnä erilaisia avoimia pulpetti- ja tuulilasiveneitä, retki- ja yhteisveneillä yöpymisen tai sisätiloissa matkustamisen mahdollistavia osittain katettuja veneitä ja matkaveneillä taas pidempikestoiseenkin lomaveneilyyn makuukajuuttoineen, penttereineen ja toiletteineen soveltuvia veneitä.  

  

Esiraadin valitsemat kunkin luokan kolme finalistia ovat ehdolla Messujen Vene -palkinnon saajiksi.  Kilpailu pääpalkinnosta ja kunniasta etenee siten, että tuomaristo tutustuu ja arvioi finalistiveneet ja kokoontuu valitsemaan voittajat. Niiden julkistus ja palkitseminen tapahtuu keskiviikkona 14.2. kello 15 Purjehdussatamassa.  

Raatiin kuuluvat suomalaiset toimittajat Tomi Peurakoski Vene-lehdestä, Jouko Saarinen Kippari-lehdestä ja Jan Sjölund Venemestari-lehdestä ja Totalveneestä, ruotsalaisen Båtliv-lehden toimittaja Lars-Åke Redeen ja norjalaisen Båtmagasinetin toimittaja Atle Knutsen. Lisäksi raadissa on venetekniikan asiantuntija Antti Numminen Eurofins Expert Servicestä ja johtava asiantuntija Tom Wilenius Traficomilta.

Sekä finalistien valinnassa että lopullisissa valinnoissa raati tarkastelee veneiden designia, rakenne- ja tilankäyttöideoita, tilojen toimivuutta ja ergonomiaa, hinta-laatuvaikutelmaa sekä uutuusarvoa ja arvioi sitä, miten hyvin vene kokonaisuudessaan vastaa käyttötarkoitustaan. Messujen Vene -valinnoissa ei arvioida veneiden kulkuominaisuuksia eikä suoritusarvoja, koska osa veneistä on messuilla ensiesittelyssä olevia uutuusmalleja, joita tuomaristolla tai kaikilla tuomariston jäsenillä ei ole vielä ollut mahdollista koeajaa.

Vene 24 Båt Messujen Vene finalistit ovat:

Avoveneet

Finval 470 Evo DC, messuosasto 2b71

Silacraft Mursu 650, messuosasto 6m68

Silver Seahawk BRX, messuosasto 6b48

Retki- ja/tai yhteysveneet

Axopar 29 XC Cross Cabin, messuosasto 6a50

Saxdor 400 GTO / GTC, messuosasto 6b70

Terhi 480 Cabin, messuosasto 6h48

 

Matkavene

Marex 440 Gourmet Cruiser, messuosasto 7m128

Quarken 35 Cabin, messuosasto 7d128

Targa 41, messuosasto 7f130


Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 24 Båt Helsingin kansainväliset venemessut 9.–18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Vene 24 Båt -messut on avoinna pe 9.2. klo 11-19, la-su 10.–11.2. klo 10-18, ma-pe 12.–16.2. klo 11-19 ja la-su 17.–18.2. klo 10-18. Lippuja voi ostaa ennakkoon edullisemmin http://shop.messukeskus.com

www.venemessut.fi #venemessut