Venealalla menee nyt poikkeuksellisesta ajasta huolimatta tai juuri siitä johtuen hyvin. Suomalaiset haluavat viettää lomiaan erityisesti Suomessa ja veneilystä on tullut entistä kiinnostavampaa. – Uusien veneiden myynti on ollut poikkeuksellisen korkealla tasolla jo kaksi vuotta peräkkäin. Moottoriveneiden ensirekisteröinti on kasvanut kahden vuoden aikana yli 30 % – vuonna 2020 se kasvoi 20 % ja viime vuonna 10 %. Vuonna 2020 rekisteröityjen veneiden omistajavaihdosten määrä kasvoi 30 %, mutta vuonna 2021 luku ei enää kasvanut. Tulevat vuodet näyttävät, miten kehitys jatkuu, sanoo Vene Båt -messujen toimeksiantajan Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo. 

– Vene Båt -messut on ollut aina tärkeä uusien veneiden esittelypaikka. Veneilykautta ei päästä tänäkään vuonna valitettavasti aloittamaan venemessuilta ja se on ollut suuri pettymys monelle veneilijälle, jotka haluavat tehdä myös tarvike- ja varustehankintoja messulta. Venemessuilla on vahva perinne ja vankka paikka veneilijöiden sydämissä. Sinne tullaan joka vuosi tapaamaan tuttuja ja fiilistelemään tulevaa veneilykautta. Toivomme kärsivällisyyttä – ensi vuonna venemessuilla on sitten todella paljon uutta näytettävää!

Vene 22 Båt -messu-uutuudet virtuaaliesityksessä

Vene 22 Båt -messut esittelee vuoden 2022 moottoriveneuutuuksia kaikille avoimessa Yhdessä vesille -virtuaaliviikonlopussa. Venemestari-lehden ja Totalvene.fi-sivuston päätoimittaja Jan Sjölund on valinnut uutuusveneistä viisitoista kiinnostavinta ja esittelee ne oheisella videolla ja 11.2. klo 19.45 virtuaalitapahtumassa. 

Pohjois-Euroopan suurimmilla venemessuilla olisi ollut paljon ensiesittelyssä olevia uutuusmoottoriveneitä. Venemessuilla oltaisiin nähty suomalainen Quarken 27, saksalaisen Hanse-konsernin Ryck 280, venäläisen Vboatsin Yava XL COB, esteettömään veneilyyn suunniteltu Faster 545 SCA, uusi sähkövene Bella Zero 6.1. ja Suomen markkinoille palaavan norjalaisen Hydroliftin urheilulliset X-26 S ja X-27 SUV. Muita uutuusmalleja olisi olleet Axopar 25 Cross Top, Falcon BRs 4, Finnmaster T9, Nimbus C8, Nord Star 33+, Parexo 21, Saxdor 320 GTC, Silver Shark BRx ja XO DFNDR 9. Vene 22 Båt -messujen suurin moottorivene olisi todennäköisesti ollut englantilainen Fairline Targa 45 GT.  

Kaikki nämä veneet olisi nähty Vene 22 Båt -messuilla, mikäli korona ei olisi muuttanut kaikkea. Messuilla olisi nähty myös Vene 20 Båt Messujen avoveneeksi valitun AMT 165 BR:n alumiinirunkoinen BRf-versio.

– Tänä ja viiime vuonna on olosuhteista huolimatta tullut paljon veneuutuuksia ja lanseerattu myös kaksi uutta merkkiä – suomalainen Quarken ja saksalainen Ryck. Molemmat tulevat tällä hetkellä erittäin kuumana käyvään kahdeksan-yhdeksän metristen päivä- ja viikonloppuretkiveneiden luokkaan, jossa venevalmistajien kesken kilpailu on erittäin tiukkaa, kertoo Sjölund. 

– Veneitä menee tällä hetkellä kaupaksi enemmän kuin niitä pystytään valmistamaan, joten tosiostajan kannattaa olla aktiivinen. Suomen Purjehdus ja Veneily ry järjestää Yhdessä vesille -virtuaaliviikonlopun 11.- 13.2.2022. Kolmipäiväinen verkkotapahtuma on maksuton ja löytyy www.spv.fi/virtuaaliviikonloppu. Venealan Keskusliitto Finnboat ry järjestää veneiden koeajopäivät 20. – 21.5.2022 Lauttasaaressa ja silloin pääsee koeajamaan useita kymmeniä uusia veneitä. Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene Båt -messut Messukeskuksessa Helsingissä Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Vene 23 Båt -messut järjestetään 10. – 19.2.2023.

www.venemessut.fi