Ensimmäisen kerran veneet nähtiin Asuntomessujen yhteydessä Naantalissa viime kesänä. Tänä vuonna näyttely laajenee veneilyn ja vesillä liikkumisen lisäksi vapaa-ajan näyttelyksi.

– Haluamme tarjota yleisölle entistä laajemman messukokemuksen yhdellä pääsylipulla. Loviisan messualue sijaitsee poikkeuksellisen upealla paikalla meren rannassa, joten veneilynäyttely oli ilmiselvä ratkaisu elämyksen parantamiseksi, perustelee Suomen Asuntomessujen asiakkuusjohtaja Ari Virta.

Kuten Naantalissa, myös Loviisassa esillä tulee olemaan pääasiassa uusia veneitä, mutta myös venevälitysyritysten käytettyjä vaihtoveneitä saatetaan nähdä.

– Merellisenä kaupunkina Loviisa ja erityisesti Kuningattarenrannan Asuntomessualue tarjoaa loistavat puitteet venenäyttelylle. Veneet sijoitetaan ympärikäveltävään laituriin, joten veneisiin tutustuminen onnistuu helposti muun messukiertämisen lomassa, kertoo venenäyttelyn järjestelyistä vastaava Tuomas Levanto.

Sovi koeajosta etukäteen

Veneiden lisäksi Loviisan Asuntomessujen ranta-alueella voi tutustua laajemminkin kesäisiin vapaa-ajan tuotteisiin. Levannon mukaan samanlaista kokonaisuutta kokeiltiin Naantalissa ja sen todettiin olevan messuvieraiden mieleen. Myös näyttelyveneiden koeajomahdollisuutta kiiteltiin Naantalissa ja koeajot ovat Loviisassakin mahdollisia, kunhan koeajon sopii etukäteen veneen esittelijän kanssa.

– Venekauppiaille Asuntomessujen kävijäkunta tarjoaa mahdollisuuden tavoittaa yleisöä, joka ei tavallisesti käy venealan messutapahtumissa. Näytteilleasettajat olivat erittäin tyytyväisiä Naantalin tapahtumaan ja se oli suurin syy siihen, että venenäyttely toteutetaan myös Loviisan Asuntomessuilla, Levanto jatkaa.

Vene- ja Vapaa-ajannäyttelyn alue on osa Asuntomessuja, eli pääsy sisältyy Asuntomessujen sisäänpääsylippuun.

Lue lisää Loviisan Asuntomessuista