Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma Vene Båt -messut järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa verkossa. Tapahtumaan osallistui 150 yritystä. 

– Venealan yritykset lähtivät isolla joukolla mukaan verkkotapahtumaan. Tämän vuoden venemessujen kaupallisuutta on vaikea arvioida, sillä aika on nyt monella tavalla poikkeuksellinen. Veneitä on kyllä alkuvuodesta myyty ennätystahtiin, ja uskon venemyynnin myös jatkuvan erittäin vilkkaana, kertoo toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo Venealan Keskusliitto Finnboat ry:stä. 

Messukeskuksen mukaan nyt toteutettu verkkotapahtuma luo pohjaa ensi vuoden hybriditapahtumalle, jossa Messukeskuksessa järjestettävien messujen rinnalle tuotetaan verkkosisältöä ja yritykset pääsevät entistä laajemmin esille myös verkossa.

– Keräämme nyt sekä kävijöiltä että näytteilleasettajilta palautetta ja kehitämme tulevaa hybriditapahtumaa sen perusteella. Olemme tehneet paljon töitä ja oppineet paljon. Poikkeuksellinen aika on kannustanut meitä ottamaan ison askeleen kohti digitaalisuutta, arvioi myyntiryhmän päällikkö Juha Kuusla Messukeskuksesta.

Verkkomessujen aikana järjestettiin paljon tilaisuuksia venealan yrityksissä ja moni aloitti veneiden markkinoinnin. Veneala näkyi helmikuun toisella viikolla monissa kanavissa. 

– Tänä vuonna yritykset ovat vieneet kauden aloitustapahtumat liikkeisiinsä, mutta venemessujen yhteisöllisyyttä, tunnelmaa ja yli 70 000 kävijää on mahdotonta tavoittaa muualla kuin Vene Båt -messuilla, Pajusalo arvioi.

Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 22 Båt -messut 11.–20.2.2022 Messukeskuksessa Helsigissä Venealan Keskusliitto Finnboatin toimeksiannosta.

www.venemessut.fi