Koronavuodet käänsivät kotimaanmatkailun ja sen mukana myös veneilyn suosion monilla mittareilla merkittävään kasvuun. Esimerkiksi venekauppa kävi vuosina 2020 ja 2021 vilkkaana. Uusien veneiden kauppa kasvoi ensimmäisenä koronavuonna 20 prosentilla ja toisenakin vielä kymmenellä prosentilla. Käytettyjen veneiden kauppa kasvoi vielä enemmän. Koronavuosina omistajanvaihdoksia on tehty noin 30 prosenttia koronaa edeltäviä vuosian enemmän.

Veneitä on arvioitu koronavuosina myös käytetyn paljon, mutta alkukesän aikana veneitä liikkui vesillä silmiinpistävän vähän. Totalvene kysyi asiaa myös pääkaupunkiseudun keskeisen polttoaineaseman yrittäjältä, joka vahvisti huomion. Ero polttoaineiden viime vuoden myyntimääriin on huomattava: ajanjaksolla toukokuun alusta juhannukseen bensiiniä myytiin kyseisellä asemalla tänä vuonna 36 ja dieseliä peräti 47 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla.

Koronarajoitusten väistyminen ja ulkomaanmatkailun palautuminen lienee vain yksi osasyy veneliikennemäärien pienenemiseen. Perinteisesti merkittävin syy veneretkelle lähtemiseen tai lähtemättä jättämiseen on sää. Viime vuonna jo toukokuu oli ennätyshelteinen, tänä vuonna poikkeuksellisen kylmä. Kolmas moottoriveneilyä rauhoittava ja yhä jatkuva alkukesän ongelma on korkeat polttoainehinnat.