Kotimaan matkailusta ja veneilystä on tullut viime vuosina aina vain kiinnostavampaa. Moni on lähtenyt rohkeasti uuden harrastuksen pariin ja hankkinut veneen. Veneily on kiva harrastus, jossa tapaa paljon samanhenkisiä ihmisiä ja pääsee nauttimaan luonnossa liikkumisesta. Mahdollisuuksia veneilyn aloittamiseen on monia. Veneilyn voi aloittaa edullisesti liittymällä veneilyseuraan ja käyttämällä seuran veneitä, vuokraamalla veneen tai ostamalla itse tai kimpassa veneen.

Venemessuilla venevuokraukseen voi tutustua Skipperin osastolla. Veneilyseuroista ja harrastuksen aloittamisesta saa tietoa erityisesti Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n osastolta. Totalveneen Messissä esitellään yleisimpiä moottorivenetyyppejä la 11.2., su 12.2. ja la18.2. klo 12.30-13.00. Purjehduspäivästä kerrotaan pe 10.2. ja su 19.2. klo16-16.30 Purjehdussataman lavalla. Mistä onkaan kyse, kun Purjehduspäivänä viedään maakrapuja purjehtimaan?

​​Kahden päivän kurssi

Vene 23 Båt -messujen osastoilla saa tietoa veneilystä ja siellä opastetaan, millainen vene sopisi vasta-alkajalle. Kysyä kannattaa rohkeasti. Messuilla on myös kaksi veneilyn koulutuskokonaisuutta: https://vene.messukeskus.com/veneilykoulutukset/

Kaksipäiväinen Veneilyn alkeiskurssi järjestetään ensimmäisen viikonlopun aikana lauantaista sunnuntaihin 11.-12.2. klo 13-17. Kurssi on tarkoitettu aloittelijoille ja harrastusta vasta harkitseville. Tämän kurssin hinta on 100 euroa ja se sisältää messulipun molemmille päiville ja Veneilyn perusteet -kirjan. Kouluttajina toimivat Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n asiantuntijat. Kurssilla opitaan hyvä veneilytapa, vastuut ja asenteet, meriteiden turvalaitteet ja väylät, merikartan ja maisemanavigoinnin alkeet, turvallisuusvarusteet sekä hätämerkit ja -ilmoitukset, lähteminen ja rantautuminen, tärkeimmät solmut ja kiinnittyminen. Kurssilta saa myös vinkkejä harrastuksen aloittamiseen ja itselle sopiman veneen hankintaan.

Kahden tunnin opastus

Aloita veneily -aamupäivä sunnuntaina 12.2. klo 10-12 tarjoaa perustiedot veneilyn aloittamiseen koulutus- ja veneenostovinkkeineen. Tämä tilaisuus on venemessujen kävijöille veloitukseton, mutta siihen on hyvä ilmoittautua etukäteen, sillä 100 ensimmäistä mahtuu mukaan. Tilaisuuden järjestää venemessujen kanssa yhteistyössä Suomen Purjehdus ja Veneily ry.

Venemessuilla myös vesiharrasteet ja kalastus

Veneilyn lisäksi venemessuilla on esillä kalastus ja vesiharrasteet. Messuilla pääsee kuulemaan kalastusoppaiden vinkkejä ja kokeilemaan muun muassa suppausta ja sukeltamista. Aalto-alueella on kaksi allasta, joissa on esityksiä ja laitekokeiluja.

Venemessut kolmen vuoden jälkeen

Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 23 Båt Helsingin kansainväliset venemessut 10.–19.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Vene 23 Båt -messut on avoinna pe 10.2. klo 11-19, la-su 11.–12.2. klo 10-18, ma-pe 13.–17.2. klo 11-19 ja la-su 18.–19.2. klo 10-18. Tapahtuma järjestettiin edellisen kerran vuonna 2020 ja silloin messuilla vieraili 70 875 kävijää.

Lippuja voi ostaa messuille ennakkoon edullisemmin http://shop.messukeskus.com

www.messukeskus.com