Suomenlinnan pursiseura on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen John Nurmisen Säätiön kanssa Itämeren ja sen meriperinnön hyväksi. Yhteistyö näkyy erityisesti Viaporin Tuoppi -tapahtumassa sekä siihen liittyvässä viestinnässä ja markkinoinnissa.

– Olemme erittäin iloisia, että yhteistyömme Viaporin Tuopin kanssa jatkuu tänäkin vuonna. Voimme yhdessä levittää tärkeää sanomaa Itämeren suojelusta sekä meren arvokkaasta kulttuuriperinnöstä entistä laajemmalle yleisölle, säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt sanoo.

Viaporin Tuoppiin on osallistunut vuosittain noin 150–200 klassista puupurjevenettä. Se on Pohjoismaiden suurin puupurjeveneiden kilpailu. Viaporin Tuoppi purjehditaan 14. elokuuta 2021 jo 37. kerran.

– Suomenlinnan pursiseuran yksi tehtävä on edistää puuvenekulttuurin säilymistä. Haluamme jättää seuraavilla sukupolville klassiset puuveneet ja niillä purjehtimisen kulttuurisen pääoman sekä elävän ja puhtaan Itämeren, sanoo Suomenlinnan pursiseuran kommodori Johanna Bruun.

www.viaporintuoppi.fi