Viisi Blue Flag -sertifikaatin saanutta satamaa ovat Glada Laxen Bärössä, Karlby Kökarissa, Kastelholm (kuvassa), Eckerön Käringsund sekä MSF eli Maarianhaminan itäsatama.

– Blue Flag -sertifiointi on meille uskomattoman hieno asia. Se on tunnustus onnistuneesta työstämme kestävän kehityksen hyväksi, toteaa Käringsundin vierassataman omistaja Yvonne Sjoström. 

Vastuullisuutta pidetään entistä tärkeämpänä osana matkailuelämystä. Yhä useammat matkailijat odottavat kohteiltaan yhä selkeämpää vastuullisuus- ja ympäristötyötä.

– Ensimmäiset viisi ympäristösertifioitua vierassatamaamme ovat merkittävä askel Ahvenanmaan matkailun pitkäjaksoisessa ympäristötyössä ja vastuullisessa kehittämisessä, iloitsee hankevastaava Emma Lundberg matkailuorganisaatio Visit Ålandista.

Vierassatama saa nostaa lipputankoonsa sinisen Blue Flag -lipun, jos se täyttää tietyt kriteerit. Niitä ovat esimerkiksi ympäristöjohtaminen, ympäristötietous, turvallisuus, palvelu ja veden laatu. Sertifiointihakemuksen hyväksyy sekä paikallinen että kansainvälinen raati, johon kuuluu muiden muassa YK:n ympäristöohjelman, UNESCO:n ja maailman matkailujärjestön WTO:n edustajia.

Blue Flag -sertifioituja vierassatamia, rantoja ja veneitä on kaikkiaan yli 4 500 kappaletta lähes 50 maassa. Blue Flagin toiminnasta vastaa kansainvälinen järjestö Foundation for Environmental Education (FEE), jonka pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa.

www.visitaland.com/fi