Onnettomuus tapahtui maanantaina kello 16:42 Suomen aikaa. Paikalla oli aikainen aamu, mutta valoisaa.

Vallitseva tuuli onnettomuusalueella oli lännestä noin 18 metriä sekunnissa ja merenkäynti  sen mukaista. Vesi on 9-asteista. Tuuli on edelleen yltymässä.

Veteen pudonneella John Fischerillä on yllään pelastautumisvarusteet, mutta tarkempaa tietoa ei ole, millaiset.

Scallywag keskeytti kilpailun ja ryhtyi saman tien etsintä- ja pelastustehtävään kansainvälisen meripelastuskeskuksen opastuksella. Lähistöllä noin 400 meripeninkulman päässä kulkeva kauppa-alus on hälytetty apuun, ja meripelastuskeskus etsii muita pelastajia.

Scallywagin sijainti onnettomuuden tapahtuessa oli lähes 200 merimailia muista länteen voimakkaan tuulen yläpuolella. Kilpailun johto ei nähnyt viisaaksi pyytää muita veneitä apuun, koska olosuhteet tekevät palaamisen voimakkaaseen vastatuuleen riskialttiiksi.

Viimeinen päivitys tilanteesta on saatu 27.3. kello 04:00. Fischer oli edelleen kateissa, ja Scallywag oli joutunut luopumaan etsinnästä pimeyden vuoksi. Toivo Fisherin pelastamisesta on olematon.

Scallywagin kippari David Witt on päättänyt keskeyttää kilpailun, ja vene suuntaa suoraan kohti Etelä-Amerikkaa.

Scallywag oli jo samanlaisessa tilanteessa legillä 4 Australiasta Hong Kongiin, kun australialainen Alex Gough huuhtoutui mereen. Tilanne päättyi sillä kertaa onnellisesti, mutta olosuhteet olivat ratkaisevasti helpommat.

Muut venekunnat ovat raportoineet pienistä kalustovaurioista. Mapfren maston purjekisko on irronnut. Miehistö on saanut korjatuksi sen niin, että vene on mukana kisassa, mutta rikiä joudutaan jatkossa vähän säästelemään.

Legin johdossa purjehtii nyt Team Brunel.

www.volvooceanrace.com